vegansk taco oppskrift

Taco Fantastico

Lyst å imponere? Disse tacoskjellene lager du på 10 minutter, og de er mye kulere enn de fra butikken. 
Konseptet er kanonenkelt – vi frityrsteker hvetetortillas og gir de formen til en slags hatt. Ideen har jeg med meg fra en berykta meksikansk restaurant jeg jobbet ved i Stavanger, men fyllet er nytt – her bruker vi det til vegantaco. Det fine med disse er at du lett kan bruke de halvtørre hvetetortillaene fra gårsdagens tacomiddag, så lenge de ikke knekker i to på midten så går det greit.

Utenom at du alltid må være forsiktig ved frityrsteking, så er det ingen hokus-pokus med disse skjellene. Du lager de på 10 minutter, og de kan fylles med både salat, ris, grønnsaker, poteter – egentlig alt du kan få plass til oppi der. Imponerende ser de ut uansett. Her har jeg brukt de til en restemiddag som blir alt annet enn kjedelig – gårsdagens chilibønner gis nytt liv, og sammen med litt tomat, avokado, mais og koriander blir det ikke mindre enn et fabelaktig måltid.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 0,5-1 liter olje til fritering
  • 4 små/medium hvetetortillas
  • 1 avokado
  • 8 kirsebærtomater
  • Frisk koriander
  • Litt mais

Framgangsmåte: 

Begynn med å varme opp frityroljen til medium/høy varme. Finn fram en øse i stål, eventuelt silikon. Når oljen er varm nok legger du en hvetetortilla oppi (er tortillaene dine for store kan du skjære bort 1-2 centimeter langs kanten på de). Legg øsen midt på tortillaen og dytt den forsiktig ned. Hold øsen slik til tortillaen er gyllen og fin – dette tar et par minutter.

Løft tortillaen forsiktig ut av gryten og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle. Gjenta med resten av tortillaene.

Skjær avokado i terninger, del tomatene i to. Grovhakk koriander.

Bland sammen avokado, tomater, koriander, mais og chilibønner og fordel blandingen over i tortilla”hattene”. Server med en gang, gjerne med litt tomatsalsa og vegansk rømme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *