Restaurant-/butikkanbefaling: Whole Foods Market (Piccadilly Circus), London

En drøm av en matbutikk!

Whole Foods Market Piccadilly London
WHOLE FOODS MARKET: Står du og ser rett på reklametavlene på Piccadilly Circus tar du til venstre, og i gaten på oppsiden av Regent Street finner du denne herligheten her.

De fleste kjenner til Whole Foods Market, som er meget populært i både Nord Amerika og Storbritannia. Når vi er i London pleier vi alltid ha et raid innom den store i Kensington High Street, mens den lille i Soho mer har passet hvis vi har lyst på et vegansk kakestykke i farten. Men nå er rollene om ikke byttet om, så i alle fall kraftig forskjøvet i forhold til hverandre.

Whole Foods Marked har nemlig åpnet en ny fantastisk drøm av en butikk i de nye lokalene som har dukket opp fra asbest-tomten til Regents Palace Hotel, et minutte (seriøst) fra Piccadilly Circus.

Så hvorfor skriver jeg om en butikk? Fordi Whole Foods Market er verdt det. Og de serverer mat i hauger og lass.

Whole Foods Market
OSTEHYLLEN: Et lite utvalg av Whole Foods veganske ost.

Men før vi begynner: Butikken er ikke vegansk. Ikke engang vegetarisk. Men de selger økologisk mat og andre produkter, og har et helt enormt stort utvalg i varer som veganere ofte er på jakt etter som vegansk tannkrem, baderomsprodukter, pålegg, næringsgjær, nøtter, wasabipeanøtter, god frukt, kjøtterstatinger, røkt paprikapulver, forskjellige siruper, rå sjokolader, veganske cupcakes, økologiske lemonader, margarin, ost… Comprende? Dette er skikkelig bra. For dere som har vært på Røtter i Oslo: Gang butikken med 50, og dere kan begynne å få en forståelse av hva vi snakker om her.

Whole Foods Market Piccadilly Circus
WHOLE FOODS MARKET: Noen av favorittvarene – veganske “kjøtt”produkter, røkt paprikapulver, wasabipeanøtter, sjokoladepålegg og ferdige veganske middagsretter.

I ferskvare- og restaurantavdelingen selger de masse varm og kaldt mat som en kan spise i etasjen over, eller utenfor når været tillater det. Oppe ligger også avdelingen med andre produkter, gå her om du vil ha kosttilskudd, tannkrem, shampo, balsam, sminke og tanntråd – alt er økologisk, og de har full oversikt over hva som er testet på dyr, eller er uvegansk på andre måter.

Så, her får vi virkelig tre ting i en: Butikk, restaurant og en severdighet for vegetarianere som liker å gå i matbutikker.

whole foods
FERDIGRETTER: På Whole Foods har de masse vegetariske og veganske ferdigmiddager.

Prismessig ligger Whole Foods litt over matkjeder som Tesco og Waitrose, så om jeg bodde i London ville jeg nok ha gjort grovhandelen i andre butikker, og brukt Whole Foods til spesialprodukter samt når jeg var ute etter ekstra god kvalitet. I tillegg er det herlig å kunne få tak i alt av varer økologisk, og det betaler jeg mer enn gjerne ekstra for.

Adresse:
Piccadilly Circus
20 Glasshouse Street,
London, UK W1B 5AR

[googlemaps https://maps.google.no/maps?f=q&source=s_q&hl=no&geocode=&q=20+Glasshouse+Street,+London,+United+Kingdom&aq=0&oq=20+glass&sll=51.507335,-0.127683&sspn=0.274376,0.617981&g=london&ie=UTF8&hq=&hnear=20+Glasshouse+St,+City+of+Westminster,+London+W1B,+Storbritannia&ll=51.510451,-0.136807&spn=0.004314,0.009656&t=m&z=14&output=embed&w=425&h=350]

Nettside: 

wholefoodsmarket.com

Telefon: 
+44 (0) 207 406 3100

Åpningstider:
Mandag: fredag: 07.30-21.30
Lørdag: 09.00-21.30
Søndag: 10.00-18.00

Whole Foods Market
ØKOLOGISK DRIKKE: Masse godt å velge mellom.

FLERE RESTAURANT- OG BUTIKK ANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *