Vegansk napoleonskake

En fest av en kaloribombe – denne gangen helt uten egg og melk!

Ingredienser til 1 kake (8 stykker): 

    • 1 desiliter maisstivelse
    • 1 desiliter sukker
    • 1 vaniljestang
    • Eventuelt noen dråper vaniljeestrakt
    • Bittelitt salt
    • 6 desiliter soyamelk, gjerne søtet og/eller med vaniljesmak
    • 1 pakke soyafløte til visping (jeg har brukt Alpro sin her)
    • 3 desiliter melis
    • Noen teskjeer vann

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Del butterdeigen i to. Kjevle hver ut til så rektangulær form som du klarer. Deigen skal være ganske tynn, prøv å hold den maks en halv centimeter tykk.

Overfør til stekebrettene, og prikk godt med en gaffel. Dette må til for at deigen ikke skal ese ut under steking så det er viktig å være nøye med dette punktet.

Stek ett og ett brett. Først i ti minutter, la deigen hvile i ti minutter mens du steker det neste brettet.

Stek deretter begge brettene fem minutter til

Akjøl butterdeigen på rist.

Visp sammen maisstivelse og sukker i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs og ha innholdet over i gryten. Spe eventuelt med noen ekstra dråper vaniljeestrakt. Ha i salt og rør alt sammen. Spe på med melk mens du visper. Kok deretter opp under konstant omrøring. La det småkoke noen minutter til det tykner en del. Hell deretter over i en bolle og sett til avkjøling.

Når vaniljekremen er helt avkjølt rører du den opp med en gaffel.

Visp soyafløten stiv. Vend vaniljekremen forsiktig inn i soyakremen, sett det hele til avkjøling igjen.

Rør sammen melis og vann til en tykk glasur like før montering.

Montering: 

Skjær butterdeigplatene til to like store rektangler.

Fordel vaniljekrem på den nederste, jevn ut kantene så godt du kan.

Legg den andre platen over.

Topp det hele med melisglasur.

Sett kaken kaldt fram til servering. Skjær den i porsjonsstykker med en svært skarp kniv. Det er lurt å markere opp størrelsen på stykkene på forhånd slik at det ikke blir feil.

8 Comments

  1. Henriette Bohwim

    Helt vidunderlig, som alltid 🙂

    1. Mari Hult

      Kanon 🙂 takk!

  2. Hvor mange kjøpte butterdeigplater vil det tilsvare? Hilsen lat 🙂

    1. Mari Hult

      hahaha det er innfor. jeg tenker en pakke med 5 plater i er perfekt.

  3. Skal deigen være langt oppe/ nede/ i midten av ovnen?

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å ha ting nest nederst, så dersom ingenting er spesifisert så antar jeg at det gjelder for denne også 🙂 Litt gammel oppskrift, så husker ikke 100% dessverre.

  4. Annemette

    Hva menes med visp sukker og maisstivelse? Begge er jo “tørrvarer”, eller skal man smelte sukker og så ha i stivelse?

    1. Mari Hult

      Røre dem sammen liksom 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *