

Søtpotetchips
Herlig snacks med smak av hvitløk og rosmarin.
Ingredienser:
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 0,5 desiliter rapsolje
-
- 2 små eller 1 medium søtpotet
-
- 1 kvast frisk rosmarin
-
- Litt salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Riv eller press hvitløk og bland de sammen med olje. La den stå i noen minutter mens du skjærer søtpotet i tynne skiver – bruk en mandolin eller ostehøvel.
Vend søtpotetskivene godt i oljen, la de gjerne ligge noen minutter og marinere. Fordel dem deretter utover de to stekebrettene, de skal helst ikke ligge dobbelt.
Stek ett og ett brett i cirka 10 minutter – følg godt med slik at chipsene ikke brenner seg.
Avkjøl chips på litt kjøkkenpapir før servering.
Advert
Advert