Chocolate pot de crème

Fransk favoritt helt uten egg og meieriprodukter. 

Pot de crème er en fransk dessert som er en løs vaniljepudding, nesten på grensen til mousse, som serveres i små porselenskopper.

Pot de crème lages vanligvis med egg, eggeplommer, fløte, melk og en smak, ofte vanilje eller sjokolade, men her på vegetarbloggen er vi ikke så glade i verken egg eller meieriprodukter, så her tar vi en mye enklere variant.

For deg som ikke liker kokosmelk så kan jeg trøste med at du ikke kjenner smaken i retten i det hele tatt. Selv har jeg tatt i noen dråper appelsinestrakt, men dette kan byttes ut om du ikke er så glad i appelsin. Prøv med kirsebær, vanile, nøtter.. eller enkelt og greit mer sjokolade.

Ingredienser til 8 små kopper: 

    • 150 g veganske sjokoladeknapper, eventuelt finhakket sjokolade
    • 2 ss agavesirup
    • Noen dråper appelsinestrakt
    • 3 dl kokosmelk

Framgangsmåte: 

Finn fram 8 espressokopper eller andre små kopper/skåler.

Ha sjokoladeknapper, agavesirup og appelsinestrakt i en kjøkkenmaskin/blender. Dersom den ikke er helt tett er det greit å ha klar et rent kjøkkenhåndkle som du kan legge rundt kanten.

Kok forsiktig opp kokosmelken. Med en gang du koker tar du den av platen og heller den over i kjøkkenmaskinen. Ta på maskinen og la det kjøre til du har en jevn væske – dette går veldig kjapt.

Hell forsiktig over i koppene og sett kaldt. Etter 4-5 timer er desserten klar til å serveres.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE DESSERTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *