Pasta alla vodka

Supergod og veldig enkel pastarett. 

Pasta alla vodka er en klassisk rett der pasta møter en kremet tomatsaus med hvitløk og vodka. Vodka, ja. Brennevinet setter en spiss på sausen, noe som gjør dette til en rett helt utenom det vanlige.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

    • 1 desiliter cashewnøtter + vann til bløtlegging
    • 3 desiliter pasta
    • 3 hvitløksfedd
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 0,5 desiliter vodka
    • 1 boks knuste tomater
    • 2 desiliter vann
    • Salt og pepper
    • Noen kvaster basilikum

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i en til to timer før du begynner på resten.

Kok pastaen til al dente konsistens.

Finhakk hvitløk. Varm opp oljen i en gryte og fret hvitløken i noen minutter. Hell i vodkaen og la det koke opp. Etter noen minutter har du i tomatene, lar det koke opp for deretter å sku ned varmen.

Hell vannet av nøttene og ha nøtter og 2 desiliter vann i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til du får en ganske jevn væske. Rør blandingen inn i sausen. La den småkoke til pastaen er klar. Sil vannet av pastaen og bland pasta inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

Grovhakk basilikum og bland i rett før servering.

Server pasta alla vodka rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *