Restaurantanbefaling: P’aa, Linz

Flott vegetarrestaurant i hjertet av Linz.

P'aa i Linz
Selv om restauranten ligger midt i den travle gamlebyen, er stemningen rolig og avslappende.

Når jeg tenker på Østerrike og mat er det Arnold Schwarzenegger og «milk is for babies» som først dukker opp. Men Arnold kom fra Graz, og P’aa ligger perfekt plassert i gamlebyen i Linz. De mange uterestaurantene på torget – Hauptplatz – strekker seg bortover brosteinen i Gamlebyen, og mellom Østerriske snobber med vinglass og skitne hippier med 15 kroners shots ligger P’aa. Restaurant og lounge står det på nettsiden, men lokalbefolkningen anbefalte den som en herlig lunsjplass. Stilen er moderne, med rette linjer og begrensa fargepalett. Uteserveringen er befriende romslig, og vil du slappe av med en vegansk mango lassi og lese bok, er det ingen som ser stygt på deg for det. Innendørs er lyset dempet, og bordene stort sett befolket av voksne folk i merkeklær. Dette er ikke plassen for interrail-veganerne.

Grillet tofu med påre
Grillet tofu med pære hadde jeg ikke smakt før.

Vil du spise middag på kvelden, er det lurt å bestille bord på forhånd. Restauranten har plass til omtrent 50 gjester, og folk blir gjerne sittende en stund etter at de er ferdige med maten. Merk deg åpningstidene. Vil du ha lunsj må du komme før halv tre, da stenger de nemlig, før de åpner igjen for middagsgjester klokken 6. Prisene varierer fra lavt til moderat nivå. Lunsjrettene ligger fra 4-8 euro, og du kan kjøpe brød og dip i tillegg (forskjellige typer hummus, guacamole, tzatziki og mer). En mettende brødbit koster 0,8 euro, mens dippen koster 2. Som veganer kan du velge mellom en stor salat, eller grillet tofu med ruccola og forskjellige grønnsaker. Maten blir servert på elegante tallerkener, og rettene blir skikkelig presentert. Dette er en vegetarrestaurant du kan ta med snobbefamilien din på. Drikkekartet byr på det vanlige øl, vin og mineralvann – høydepunktet er den veganske mango lassien. Fantastisk! De kan også lage ulike veganske coctailer.

Grønnsaksburger fra P'aa
Grønnsaksburgeren hadde indisk vri og ble servert med søtt tilbehør. Nytt og uvanlig godt.

Siden dette er en vegetarrestaurant har de det vanlige utvalget av oste- og yoghurt-befengte retter, men de har også noen veganske alternativet (i tillegg til at du kan veganisere noen av vegetarvalgene). Favorittene er den indiske tallerkenen  og veggiesteak-en. P’aa er glad i søt mat, og bruker søte frukter i flere av rettene sine. Det gir en moderne vri, og slike overraskelser setter vi pris på etter å ha fått den samme curryen i alle tenkelige land. Veggisteaken med bakt frukt og grønt var et høydepunkt. Saftig og søt.

Middag for to til to personer med forrett, hovedrett og drikke til hver vil havne på drøyt 500 kr.

Adresse:
Uhraltstadt 28
4020 linz

[googlemaps https://maps.google.no/maps?f=q&source=s_q&hl=no&geocode=&q=paa+linz&aq=&sll=61.143235,9.09668&sspn=4.753923,12.744141&ie=UTF8&hq=paa&hnear=Linz,+Ober%C3%B6sterreich,+%C3%98sterrike&t=m&ll=48.304539,14.284476&spn=0.006295,0.006295&output=embed&w=425&h=350]

Nettside:
paa.cx 

Telefon:
(+43) 0732 77 64 61 

Åpningstider:
Mandag – lørdag: 11-14.30, 17.30-00.00

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *