vegansk hvitløksbrød oppskrift

Fantastisk gode hvitløksbrød

Herlige baguetter med smak av hvitløk, persille og ost. 

Hvitløksbrød er noe av det beste som finnes, og jeg elsker å prøve nye varianter. Her har jeg hatt i blant annet næringsgjær, som gir en litt ostete smak.

Her steker jeg også brødet direkte i ovnen, noe som gjør det sprøtt og godt. Ønsker du hvitløksbrød litt mer som de selger i frysedisken så anbefaler jeg denne oppskriften.

Ingredienser: 

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 kvast persille
  • 3 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 spiseskje næringsgjær
  • Litt salt
  • 1 baguett, gjerne halvgrov

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med aluminiumsfolie, eventuelt med bakepapir.

Riv eller press hvitløksfeddet. Grovhakk persillen.

Rør sammen hvitløk, persille, margarin og næringsgjær. Smak eventuelt til med salt.

Skjær baguetten i to på langs og deretter i passende skiver, smør på hvitløkssmøret. Legg utover stekebrettet og stek i ovnen til overflaten blir gyllen – det tar cirka ti minutter.

Server hvitløksbrød varme, gjerne sammen med en hvitløksdip eller som tilbehør til pasta eller salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *