Vegansk butterdeig

Grunnoppskrift på butterdeig til både desserter, kaker og middagsretter. 

Vegansk butterdeig? Ikke alltid like lett. Ferdigmatprodusentene putter både det ene og det andre i deigen, så ofte er det greit å lage selv.

Med sukker kan denne oppskriften brukes til blant annet dessertterter, med salt i så er den nydelig til å pakke rundt nøttestek, og den fungerer utmerket som paibunn.

Ingredienser til en deig: 

    • 150 gram vegansk margarin
    • 0,5 desiliter matfløte av soya eller havre
    • 1 teskje eddik
    • 2 spiseskjeer sukker – KUN TIL SØT DEIG
    • 1 teskje salt – KUN TIL SALT DEIG
    • 2,5-3 desiliter hvetemel

Framgangsmåte: 

Kjør margarin, fløte, eddik og sukker/salt jevnt i en kjøkkenmaskin.

Ha i litt og litt hvetemel til det former seg en ball.

Ha deigen i en bolle, dekk med plast og sett kaldt i minst en halvtime før utbaking.

4 Comments

  1. Hei! Jeg skal lage nøttesteken din og er tom for kjøpe-butterdeig. Hvor mange plater blir dette ca?

    1. Mari Hult

      Det blir ca 8-10 plater.

  2. Kjære Mari, vet du om man kan fryse platene?

    1. Mari Hult

      Ja det går fint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *