

Vegansk butterdeig
Grunnoppskrift på butterdeig til både desserter, kaker og middagsretter.
Vegansk butterdeig? Ikke alltid like lett. Ferdigmatprodusentene putter både det ene og det andre i deigen, så ofte er det greit å lage selv.
Med sukker kan denne oppskriften brukes til blant annet dessertterter, med salt i så er den nydelig til å pakke rundt nøttestek, og den fungerer utmerket som paibunn.
Ingredienser til en deig:
-
- 150 gram vegansk margarin
-
- 0,5 desiliter matfløte av soya eller havre
-
- 1 teskje eddik
-
- 2 spiseskjeer sukker – KUN TIL SØT DEIG
-
- 1 teskje salt – KUN TIL SALT DEIG
-
- 2,5-3 desiliter hvetemel
Framgangsmåte:
Kjør margarin, fløte, eddik og sukker/salt jevnt i en kjøkkenmaskin.
Ha i litt og litt hvetemel til det former seg en ball.
Ha deigen i en bolle, dekk med plast og sett kaldt i minst en halvtime før utbaking.
Advert
Advert
Hei! Jeg skal lage nøttesteken din og er tom for kjøpe-butterdeig. Hvor mange plater blir dette ca?
Det blir ca 8-10 plater.
Kjære Mari, vet du om man kan fryse platene?
Ja det går fint 🙂