Oreo cake pops

Nydelig kake-på-pinne med oreokjeks, kremost og hvit sjokolade. Ja, og så er de veganske!
Oreokjeks er mang en veganers quilty pleasure, og selv om de ikke selges veganske i Norge  pdd så har vi alternativer. Hvordan du får tak i de har jeg skrevet om her. 

Her bruker jeg de i en ganske lettvint oppskrift, der de sammen med vegansk kremost blir til en herlig deig. Denne lager jeg kuler av, kuler som jeg deretter triller i hvit sjokolade. Kjempegodt!

Vegansk hvit sjokolade får du kjøpt i noen særdeles godt assorterte dagligvarebutikker, eller du kan bestille det online fra for eksempel Veganlife.

Cake popsene passer kjempefint i barneselskap, men også voksne ser ut som at de elsker å spise kaker på denne måten.

Ingredienser: 

    • 14 veganske oreokjeks
    • 1 spiseskje vegansk kremost naturell
    • Eventuelt litt melis
    • 100 gram vegansk hvit sjokolade
    • 14 spisepinner i tre eller lignende

Framgangsmåte: 

Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin. Ha i kremosten litt etter litt mens maskinen går, til massen begynner å henge sammen.

Dekk en tallerken med plastfolie. Trill kuler av kjeksblandingen, bruk en dessertskje for å ta ut deig. Kulene skal være mindre enn golfballer. Legg kulene utover tallerkenen og sett kaldt.

Smel sjokoladen i vannbad. Ta kulene ut fra kjøleskapet. Rydd plass i kjøleskapet til pinnene – de avkjøles best om de står i glass med kulen opp. Jeg pleier å dekke en hylle med kjøkkenpapir så det ikke blir så mye søl.

Når sjokoladen er smeltet dypper du tuppen av en og en spisepinne, for deretter å feste en kjekskule i hver.

Sett til avkjøling slik at kulen får festet seg i sjokoladen og spisepinnen. Dette går raskt, maks ti minutter i kjøleskap.

Ta deretter pinnen ut igjen, rull kjekskulen i hvit sjokolade, og sett tilbake til avkjøling.

Hold oreo cake pops avkjølt fram til servering.

2 Comments

  1. Hvilken vegansk kremost bruker du?

    1. Mari Hult

      Tofutti sin 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *