Fylt paprika

God som forrett, middagstilbehør eller som del av en smårettsbuffet. 

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 1 desiliter kikerter
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • Olje til steking
    • 4 spiseskjeer knuste tomater fra boks
    • 1 desiliter ris
    • 2,5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
    • 1 teskje paprikapulver
    • Salt og pepper
    • 4 grønne paprika

Framgangsmåte: 

Bløtelegg kikertene over natten, kok dem deretter møre. Dette kan erstattes ved å bruke 2 desiliter hermetiske kikerter.

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en ildfast form.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i løkbitene og la de surre i noen minutter. Rør deretter inn tomater og ris, før du heller på med grønnsakskraft. Ha i paprikapulver, salt og pepper og la det hele småkoke til all væsken er absorbert – det tar cirka 20 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper. Rør inn kikertene. Sett til sides.

Skjær av toppene på paprikaene og legg de til sides.

Dra ut innmaten. Fyll paprikaene med risblandingen, sett deretter på “lokkene” igjen. Sett paprikaene i den ildfaste formen og stek i ovnen til de begynner å få litt mørke områder, det tar cirka 20-25 minutter.

Server bakt paprika varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *