

Tempeh med ananas
Nydelig middagsrett med soyamarinert tempeh, stekt ananas og nydelig paellaris.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 300 gram tempeh
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 1 centimeter ingefær
-
- 0,5 desiliter soyasau
-
- 0,5 ananas
-
- Olje til steking
Paellaris:
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 1 klype safran
-
- 1 desiliter paellaris eller vanlig ris
-
- 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
-
- Salt
-
- Nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Skjær tempeh i serveringsstykker (To per porsjon er greit).
Rens og grovhakk hvitløk og ingefær. Ha tempeh, ingefær og hvitløk i en liten bolle, hell over soyasaus. La det marinere i minst 15 minutter.
Rens ananas og skjær opp i skriver, cirka like store som tempehbitene.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Stek tempeh og ananas gylne på begge sider, dette tar cirka 3-4 minutter. Server varme med paellaris.
Paellaris:
Grovhakk løk og finhakk hvitløk
Varm opp oljen i en panne. Ha i løk og hvitløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett røkt paprikapulver og safran, og la det surre i noen minutter til. Hør deretter inn risen. Hell i grønnsakskraft, salt og pepper og la det hele koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til all væsken har kokt inn, cirka femten minutter. Spe eventuelt med ekstra væske om risen fremdeles er hard.