vegansk polentalasagne oppskrift

Polentalasagne

Meksikansk/italiensk-fusion på sitt beste. 

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 2 desiliter polenta
    • 6 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 3 spiseskjeer næringsgjær
    • Salt

“Kjøttsaus”:

    • 2,5 desiliter vann
    • 1 tørka chipotle
    • 1 sjalottløk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • Olje til steking
    • 1 spiseskje tørka oregano
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 teskje chilipulver
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 spiseskje spisskummen
    • 0,75 desiliter vegansk rødvin (kan droppes)
    • 1 spiseskje sukker
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 2 desiliter knuste tomater

Montering:

    • 1 tomat

Framgangsmåte: 

Visp sammen polenta og grønnsakskraft i en gryte. Kok det forsiktig opp mens du visper, la det småkoke noen minutter mens du rører godt i det. Det vil tykne ganske mye, så her er det viktig å passe på at polentaen ikke brenner seg.

Ha gryten av varmen og rør inn margarin og næringsgjær. Smak til med salt.

Dekk en tallerken med bakepapir og hell polentaen over på den. Sett kaldt i minst en time før bruk – dette må du gjøre for at polentaen skal stivne.

“Kjøttsaus”: 

Kok opp vannet. Finhakk chipotlen. Ha i tvp-granualt og chipotlebiter og skru av varmen. La det stå i fem minutter.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen i en panne. Hva tvp- og chipotleblandingen i pannen og stek et par minutter. Tilsett løk og hvitløk, og stek videre i noen minutter til det hele begynner å bli gyllent.

Rør inn orgeano, soyasaus, chilipulver, paprikapulver og spisskummen, og la det steke noen minutter til.

Hell i vin og la denne koke inn.

Rør til slutt inn sukker, eddik og tomater, skru ned varmen og la det hele småkoke i cirka femten minutter.

Montering: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Skjær polentaen i to på tvers, deretter i to på langs (du skal få fire “lasagneplater”).

Ha halvparten av “kjøttsausen” nederst i formen. Legg to polentaplater over.

Ha deretter på resten av kjøttsausen. Ha deretter på de to siste polentaplatene.

Skjær tomaten i skiver og legg disse på toppen.

Bak polentalasagnen i ovnen i cirka en halvtime, den skal bli gyllen og fin på toppen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *