veganske pizzasnurrer oppskrift

Pizzasnurrer

Nydelig helgemat – en sikker vinner for små og store barn. 

Ingredienser til 12 pizzasnurrer: 

    • 50 gram fersk gjær
    • 1 spiseskje olivenolje
    • 3 desiliter vann + ekstra til montering
    • 500 gram italiensk hvetemel type 00 + ekstra til utbaking
    • 1 teskje salt

Fyll: 

    • 2 desiliter vann
    • 1 spiseskje grønnsaksbuljonspulver
    • 1 spiseskje soyasaus
    • 0,5 spiseskje lønnesirup
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 2 desiliter soyaproteingranulat
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • Olje til steking
    • 1 boks knuste tomater
    • Oregano
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Løs opp gjæren i en bolle, og hell olivenolje over. Ha i vannet, og la det stå i noen minutter.

Rør sammen mel og salt, og tilsett gjærblandingen. Elte det sammen til en smidig deig, før du setter til heving i 45 ? 60 minutter.

Fyll: 

Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver i en liten gryte. Når det koker tilsetter du soyasaus, lønnesirup, næringsgjær og soyaprotein, har på lokket, og tar gryten av platen.

La det stå og trekke i ti minutter.

Kutt opp sjalottløk og hvitløk i små biter.

Varm opp godt med olje i en panne. Press ut så mye væske du greier fra soyaproteinblandingen, og stek det i oljen. Tilsett løk og hvitløk. Pass på at det ikke brenner seg, og tilsett mer olje om nødvendig. Når soyablandingen begynner å ta farge og få stekeskorpe heller du i tomatene.

Skru ned varmen og la det hele småkoke i 15 ? 20 minutter. Smak til med oregano, røkt paprikapulver, salt og pepper.

Smak til med røkt paprikapulver, spisskummen, chilipulver, salt og pepper.

Montering: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen over på melet kjøkkenbenk, og elt den godt. Kjevle den ut til et stort rektangel – cirka like stor som et stekebrett.

Smør på fyll. Rull sammen fra langsiden og del rullen i cirka 12 like store biter.

Etterhev i 20 minutter.

Stek hvert brett i mellom 10 og 15 minutter ? til pizzasnurrene såvidt begynner å bli gylne.

2 Comments

  1. Marianne

    Hei! har ikke soyaprotein i hus, men har alt annet. kan disse lages uten? ser veldig godt ut!

    1. Mari Hult

      Kan fylle de med det du vil 🙂 Linser fungerer ofte veldig bra som erstatning for soyaprotein, eller grovhakka nøtter.

Leave a Reply to Marianne Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *