

Pizzasnurrer
Nydelig helgemat – en sikker vinner for små og store barn.
Ingredienser til 12 pizzasnurrer:
-
- 50 gram fersk gjær
-
- 1 spiseskje olivenolje
-
- 3 desiliter vann + ekstra til montering
-
- 500 gram italiensk hvetemel type 00 + ekstra til utbaking
-
- 1 teskje salt
Fyll:
-
- 2 desiliter vann
-
- 1 spiseskje grønnsaksbuljonspulver
-
- 1 spiseskje soyasaus
-
- 0,5 spiseskje lønnesirup
-
- 2 spiseskjeer næringsgjær
-
- 2 desiliter soyaproteingranulat
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- Olje til steking
-
- 1 boks knuste tomater
-
- Oregano
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- Salt og pepper
-
- Eventuelt litt vegansk ostesaus (halv oppskrift er mer enn nok)
Framgangsmåte:
Løs opp gjæren i en bolle, og hell olivenolje over. Ha i vannet, og la det stå i noen minutter.
Rør sammen mel og salt, og tilsett gjærblandingen. Elte det sammen til en smidig deig, før du setter til heving i 45 ? 60 minutter.
Fyll:
Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver i en liten gryte. Når det koker tilsetter du soyasaus, lønnesirup, næringsgjær og soyaprotein, har på lokket, og tar gryten av platen.
La det stå og trekke i ti minutter.
Kutt opp sjalottløk og hvitløk i små biter.
Varm opp godt med olje i en panne. Press ut så mye væske du greier fra soyaproteinblandingen, og stek det i oljen. Tilsett løk og hvitløk. Pass på at det ikke brenner seg, og tilsett mer olje om nødvendig. Når soyablandingen begynner å ta farge og få stekeskorpe heller du i tomatene.
Skru ned varmen og la det hele småkoke i 15 ? 20 minutter. Smak til med oregano, røkt paprikapulver, salt og pepper.
Smak til med røkt paprikapulver, spisskummen, chilipulver, salt og pepper.
Montering:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha deigen over på melet kjøkkenbenk, og elt den godt. Kjevle den ut til et stort rektangel – cirka like stor som et stekebrett.
Smør på fyll. Rull sammen fra langsiden og del rullen i cirka 12 like store biter.
Etterhev i 20 minutter.
Stek hvert brett i mellom 10 og 15 minutter ? til pizzasnurrene såvidt begynner å bli gylne.
Hei! har ikke soyaprotein i hus, men har alt annet. kan disse lages uten? ser veldig godt ut!
Kan fylle de med det du vil 🙂 Linser fungerer ofte veldig bra som erstatning for soyaprotein, eller grovhakka nøtter.