Italiensk burger

Nydelige bønneburgere med soltørka tomat, hvitløk og oregano. 

Ingredienser til fire burgere: 

    • 2 desiliter sorte bønner
    • 1 desiliter valnøtter
    • 10 soltørka tomater
    • Vann til utvanning
    • 3 fedd hvitløk
    • Noen kvaster fersk oregano
    • 1 teskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
    • Salt og pepper
    • 1 desiliter havregryn
    • Olje til steking
Til servering: 
    • Litt frisk basilikum
    • 2 hvitløksfedd
    • Salt og pepper
    • 4 ciabatta
    • Salat

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene over natten. Kok de deretter møre i lettsaltet vann.

Grovhakk valnøtter. Bløtlegg tomatene i 10 minutter, skjær dem deretter i mindre biter.

Finhakk hvitløk og oregano.

Ha bønner, valnøtter, tomater, hvitløk og oregano i en bolle. Bland det sammen med en gaffel, mos en del av bønnene (her kan du eventuelt bruke stavmikser). Smak til med salt og pepper. Ha i havregryn og jobb det hele sammen til en fast deig. Bruk mer havregryn om nødvendig. Sett deigen i kjøleskapet i minst 15 minutter slik at den får sette seg skikkelig.

Form runde burgere og stek de i oljen på medium/høy varme. Det tar cirka fem minutter på hver side.

Til servering: 

Finhakk basilikum og hvitløk og rør det sammen med masjonesen. Smak til med salt og pepper.

Bruk ciabatta som burgerbrød, og server burgerene med salat og basilkummajones.

Pommes frites, for eksempel av søtpotet, smaker kjempegodt til, det samme gjør en bakt portobellosopp.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *