Paellafylte sopp

Kjempegode som middagstilbehør eller som en del av en smårettsbuffet. 

fylte portobellosopp
FYLT SOPP: Store og gode portobellosopp gjør seg veldig bra ovnsbakte med godt fyll.

Fylt sopp er kjempegodt, og en veldig takknemlig rett. Lag paellaen og fyll soppen på forhånd, og stek den like før servering. Retten gjør seg godt som tilbehør eller som en del av en buffet med flere retter.

Ingredienser til fire porsjoner (tilbehør): 

  • 0,5 rød paprika
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 1 klype saftan
  • 1 desiliter paellaris eller vanlig ris
  • 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 teskje salt
  • Nykvernet pepper
  • 4 portobellosopp
  • Olje til pensling

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.

Skjær paprikaen i terninger. Grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk

Varm opp oljen i en panne. Ha i paprika, løk og hvitløk, og la det surre i noen minutter.

Ha i røkt paprikapulver og safran, og la det surre i noen minutter til. Tilsett ris og bland det hele sammen. Hell i grønnsakskraft, salt og pepper og la det hele koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til all væsken har kokt inn, cirka femten minutter. Spe eventuelt med ekstra væske om risen fremdeles er hard. Sett til sides.

Skjær stilken av soppen og grav forsiktig ut den svarte innmaten med en spiseskje. Fyll soppen med paellaris. Pensle kantene med olje. Ha soppene over i den ildfaste formen og stek i ovnen i 10-15 minutter. Serveres varme.

Fylte bakte sopp

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅRETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *