

Browniepudding
Oioioi så godt! Her lager vi en festdessert av vaniljepudding, sjokoladepudding og browniebiter.
Det startet da min gode veninne Adele inviterte på middag, og serverte noen fantastisk gode brownies. Vi klarte ikke å spise opp halvparten en gang, så jeg fikk med meg flere stykker hjem.
Brownies er fantastisk godt, men jeg hadde lyst å eksperimentere litt med de. Etter noen runder med googling fant jeg denne oppskriften, og den fikk jeg umiddelbart lyst til å prøve. Har justert den litt, og oversatt til norske forhold.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 0,5 desiliter maisstivelse
-
- 0,75 desiliter sukker
-
- Litt salt
-
- 5 desiliter soyamelk
-
- 2 desiliter veganske sjokoladeknapper/chocolate chips
Vaniljepudding:
-
- 0,5 desiliter maisstivelse
-
- 0,75 desiliter sukker
-
- 1 vaniljestang
-
- 5 desiliter soyamelk
Montering:
-
- 2 stykker veganske brownies
Framgangsmåte:
Visp sammen alle ingrediensene i en liten gryte og kok opp under omrøring. La det småkoke under stadig omrøring i noen minutter til det har tyknet ganske godt. Hell over i en skål og avkjøl litt.
Vaniljepudding:
Visp sammen maissivelse, sukker og soyamelk i en liten gryte. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut innmaten så godt du kan. Ha innmaten og resten av stangen over i gryta.
Kok opp under omrøring, og la det småkoke til det begynner å tykne. Hell over i en skål og avkjøl litt.
Montering:
Grovhakk browniebitene.
Ha halvparten av sjokoaldepuddingen nederst i en serveringsskål. Dryss et lag browniebiter over. Ha deretter over vaniljepuddingen, dryss browniebiter over. Ha på resten av sjokoladepuddingen, dryss resten av browniebitene over.
Avkjøl browniepuddingen før servering.