Pizza på grillen

Lyst på pizza med sprø bunn og nydelig grillsmak? Det er enklere enn du tror.

Begynner du å bli lei av den vanlige grillmaten? Prøv pizza på grillen. Det er enkelt, og smaker veldig godt. Sett gjerne fram flere typer sauser og toppinger, og la gjestene selv bestemme hva de vil ha på pizzaen sin.

Ikke ha på for mye. Pizzabunnen kan bli seig, og du kan slite med å få alt varmt.

Ingredienser til fire porsjonspizzaer: 

    • 25 gram fersk gjær
    • 2 spiseskjeer olje
    • 0,5 teskje salt
    • 3 desiliter vann
    • 8 desiliter hvetemel

Forslag til fyll:

    • Pesto
    • Tomatsalsa
    • Ananas
    • Sopp
    • Tomater
    • Løk
    • Pinjekjerner
    • Paprika

Framgangsmåte 

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. Elt sammen til du har en fin og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, deler du den inn i porsjonsstykker.

Trykk eller kjevle dem ut, bruk mye mel for at de ikke skal klistre seg fast.

Legg på grillen. Det er en fordel å sette risten litt høyt oppe, hvis ikke blir de lett brent.

Grill den ene siden til deigen begynner å sette seg, dette tar rundt 3 minutter. Om deigen drypper litt gjennom risten trenger du ikke bekymre seg. Den fester seg raskt.

Ta den av grillen, og fordel saus og fyll utover den grillede siden av pizzaen. Pass på at du ikke har på for mye.

Legg tilbake på grillen, og grill til bunnen er gjennomstekt.

Dette tar rundt tre minutter. Server grillpizza rykende varm!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *