Hasselbackpoteter

En liten vri på den bakte poteten. 

Poteter er så godt! Men ikke i den kjedelige kokte varianten, vi må gjøre en innsats. Her har jeg dratt en gammel klassiker ut av skuffen: Hasselbackpoteter – eller hasselbakte poteter, som nordmenn ofte kaller retten.

Oppskriften har svensk opprinnelse, og passer utmerket som tilbehør til litt kraftige middagsretter som for eksempel nøttestek.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 4-6 poteter (kommer an på størrelsen. Jeg foretrekker mandelpoteter, 3 per porsjon)
    • 4 spiseskjeer vegansk margarin
    • Salt og pepper
    • Eventuelt litt krydder

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en liten ildfast form.

Vask potetene og skjær de flate i bunnen slik at de står støtt.

Skjær deretter potetene i tynne strimler – skjær ikke igjennom hele poteten, la det gjenstå cirka en halv centimeter – potetene skal henge sammen i bunnen.

Ha potetene over i den ildfaste formen. Smør margarin på toppen, dryss deretter salt og pepper over. Dersom du vil ha på litt krydder på toppen så er det ingenting i veien for det.

Bak potetene i 45-60 minutter (baketiden avhenger av størrelsen. De er klare når de har fått en gyllen og fin overflate.

1 Comment

  1. “Hasselbakte poteter” er noe nordmenn som ikke vet hva disse heter, kaller det! Det er FEIL og overhode ikke noe å bringe videre. Retten heter kun én ting, nemlig Hasselback-poteter!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *