vegansk vannmelonkake oppskrift

Vannmelonkake

Tidenes sunneste rå kake!

Jeg har tidligere gjort meg litt upopulær blant raw food-folket med å minne dere om at rå kaker basert på 5-600 gram nøtter ikke ukritisk kan spises med god samvittighet. Alt til sin tid, små mengder er såklart ok, men jeg vil ikke være med på å lure leserne til å tro at det er ok å fråtse i mye nøtter hver eneste dag.

Derfor laget jeg denne (å si at jeg bakte den er nok litt drøyt). Denne er sunn, god og morsom, og passer også til de som lever etter 80-10-10-prinsippet.

Kaken kan spises som et helt måltid for to personer, som dessert for litt flere, eller settes på et kakebord i et selskap. Den passer inn uansett, og er en veldig kjekk fri på den tradisjonelle fruktsalaten.

Ingredienser til en kake:

    • 1 vannmelon
    • 3 kiwi
    • 2 nektariner
    • 2 desiliter blåbær
    • Eventuelt andre bær og frukt til pynt

Framgangsmåte: 

Skjær av toppen og bunnen av vannmelonen. Skjær deretter av skallet. Prøv å skjøre så jevnt du greier for at kaken skal bli rund og fin.

Ha over på et fat, juster den eventuelt slik at den blir jevn på toppen.

Skær skallet av kiwiene. Skjær to av de i to på langs og deretter i skiver som du legger rundt kaken. Den siste skjærer du i ringer som du legger på toppen.

Skjær av sidene på nektarinene helt inntil steinen, skjær dem deretter i skriver som du fordeler utenfor kiwien igjen.

Pynt med blåbær langs bunnen samt i en ring på toppen av kaken.

Server kaken innen noen timer slik at frukten ikke tørker.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *