vegansk tikka masala oppskrif

Tempeh Tikka Masala

Nydelig middagsrett med smak av India. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 300 gram tempeh
    • 1 desiliter vann
    • 2 spiseskjeer soyayoghurt
    • 1 teskje garam masala
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje chilipulver
    • 1 teskje paprikapulver
    • Olje til steking

Saus: 

    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 centimeter ingefær
    • 1 rød chili
    • 2 spiseskjeer rapsolje
    • 1 teskje garam masala
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 teskje koriander
    • 1 teskje gurkemeie
    • 1 liten boks hermetiske tomater
    • 1 teskje sukker
    • 2 spiseskjeer soyayoghurt
    • Eventuelt litt kokosmelk

Framgangsmåte:

Skjær tempeh i terninger med lengde på mellom 1 og 1,5 centimeter. Bland sammen vann, soyayoghurt, garam masala, salt, chilipulver og paprikapulver, og ha i tempehterningene.

Overfør det hele til en panne, og kok/stek på medium varme til all væsken er absorbert eller fordampet. Ha i olje, og stek tempehbitene til de er gylne og fine.

Saus: 

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Varm opp oljen i en gryte og har bitene i.

La det surre et par minutter, ha deretter i krydderne. Rør det hele sammen og la det surre noen minutter til.

Ha i tomater og sukker, og la det hele koke opp. La det småkoke i 15 minutter. Smak eventuelt til med litt mer krydder.

Ha i soyayoghurt og eventuelt kokosmelk til du får ønske konsistens. Ha i tempehbitene og la det hele surre et par minutter til.

Server tempeh tikka masala rykende varmt, gjerne sammen med ris og naanbrød.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *