

Tempeh Tikka Masala
Nydelig middagsrett med smak av India.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 300 gram tempeh
-
- 1 desiliter vann
-
- 2 spiseskjeer soyayoghurt
-
- 1 teskje garam masala
-
- 1 teskje salt
-
- 1 teskje chilipulver
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- Olje til steking
Saus:
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 2 centimeter ingefær
-
- 1 rød chili
-
- 2 spiseskjeer rapsolje
-
- 1 teskje garam masala
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 1 teskje koriander
-
- 1 teskje gurkemeie
-
- 1 liten boks hermetiske tomater
-
- 1 teskje sukker
-
- 2 spiseskjeer soyayoghurt
-
- Eventuelt litt kokosmelk
Framgangsmåte:
Skjær tempeh i terninger med lengde på mellom 1 og 1,5 centimeter. Bland sammen vann, soyayoghurt, garam masala, salt, chilipulver og paprikapulver, og ha i tempehterningene.
Overfør det hele til en panne, og kok/stek på medium varme til all væsken er absorbert eller fordampet. Ha i olje, og stek tempehbitene til de er gylne og fine.
Saus:
Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Varm opp oljen i en gryte og har bitene i.
La det surre et par minutter, ha deretter i krydderne. Rør det hele sammen og la det surre noen minutter til.
Ha i tomater og sukker, og la det hele koke opp. La det småkoke i 15 minutter. Smak eventuelt til med litt mer krydder.
Ha i soyayoghurt og eventuelt kokosmelk til du får ønske konsistens. Ha i tempehbitene og la det hele surre et par minutter til.
Server tempeh tikka masala rykende varmt, gjerne sammen med ris og naanbrød.