Grønn salsa

Hjemmelaget salsa – kjempegodt med tortillachips. 

Når vi er i London pleier vi å stikke innom en meksikansk restaurant som heter Cantina Laredo. Den er ikke vegetarisk, men har en egen vegetarmeny. Maten er flere hakk over meksikansk mat som jeg er vant med fra andre restauranter, og de beveger seg et stykke unna det vi nordmenn ser på som tradisjonelt meksikansk. 

Dette er mitt forsøk på å gjenskape den fantastiske grønne sausen som de serverer til sine tortillachips.

Ingredienser til en liten skål: 

    • 1 grønn paprika
    • 1 jalapenos
    • 3-4 kvaster koriander
    • En halv lime
    • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader, bruk grillelementene om du har. Finn fram en ildfast form. Størrelsen er ikke så farlig, men et utgangspunkt på 15*20 centimeter er bra.

Del paprikaen i to og riv ut innmaten. Legg bitene med den åpne siden ned på et stekebrett dekket av bakepapir, og sett høyt oppe i ovnen, og stek til de begynner å bli brente på toppen, cirka femten minutter.

Ha brettet ut av ovnen, la paprikabitene avkjøles noen minutter før du drar skinnet av. Det er ikke så farlig om du ikke får vekk alt.

Skjær av stilken av jalapeñosen. Ha jalapeños, paprikabiter og koriander i en kjøkkenmaskin og kjør det til du har en ganske jevn masse. Press i limejuice og kjør videre. Smak til med salt.

Server grønn salsa som dip til tortillachips, eller til taco og andre meksikanske retter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *