

Jordbærterter
Små hjerteformede vidundere med vaniljekrem og jordbær.
På sommerferier i Frankrike med familien ble jeg alltid distrahert av patisserie-disken utenfor det lokale supermarkedet. Disse fantastiske kremfylte tertene med alt jeg kunne drømme om av frukt og bær var det første jeg lærte meg å bestille på fransk, og fremdeles får jeg vann i munnen når jeg ser de bak skranken på franske konditorier.
Dessverre er de sjeldent veganske. Heligvis kan jeg lage de selv.
De hjerteformede silikonformene fant jeg i London, men et er fint mulig å bruke andre former her.

Ingredienser til 6 små terter:
-
- 3 spiseskjeer vegansk margarin
-
- 1 spiseskjeer matfløte av soya
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 2-3 desiliter hvetemel
Vaniljekrem:
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 1 vaniljestang
-
- 2 desiliter soyamelk
Jordbærtopp:
-
- 6 jordbær
-
- 3 spiseskjeer rips- eller aprikosgéle (eventuelt jordbærsyltetøy)
-
- 1 spiseskje sukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram 6 små silikonformer (helst hjerteformede), eller smør og mel vanlige små terteformer.
Kjør margarin, matfløte og sukker jevnt i en kjøkkenmaskin. Spe med hvetemel til det former seg en ball. Hvor mye mer du bruker kommer an på hvilken margarin du bruker, så her er det best å bare prøve seg fram. Deigen skal være litt klissete men fast.
Press deigen ut i formene. Stek til de er gylne, cirka 10-15 minutter. Avkjøl litt, og ta tertebunnene ut av formene.
Vaniljekrem:
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Fordel kremen i tertebunnene.

Jordbærtopp:
Rens jordbærene og skjær dem i tynne skiver. Kok opp gelé og sukker og la det småkoke under omrøring med en spiseskje. Når geleen begynner å henge fast på skjeen er den tykk nok. Avkjøl.
Fordel jordbærskivene over vaniljekremen.

Smør et tynt lag gelé over.

Avkjøl tertene før servering.
