Jordbærterter

Små hjerteformede vidundere med vaniljekrem og jordbær.

På sommerferier i Frankrike med familien ble jeg alltid distrahert av patisserie-disken utenfor det lokale supermarkedet. Disse fantastiske kremfylte tertene med alt jeg kunne drømme om av frukt og bær var det første jeg lærte meg å bestille på fransk, og fremdeles får jeg vann i munnen når jeg ser de bak skranken på franske konditorier.

Dessverre er de sjeldent veganske. Heligvis kan jeg lage de selv.

De hjerteformede silikonformene fant jeg i London, men et er fint mulig å bruke andre former her.

Ingredienser til 6 små terter: 

    • 3 spiseskjeer vegansk margarin
    • 1 spiseskjeer matfløte av soya
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 2-3 desiliter hvetemel

Vaniljekrem: 

    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 1 vaniljestang
    • 2 desiliter soyamelk

Jordbærtopp: 

    • 6 jordbær
    • 3 spiseskjeer rips- eller aprikosgéle (eventuelt jordbærsyltetøy)
    • 1 spiseskje sukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram 6 små silikonformer (helst hjerteformede), eller smør og mel vanlige små terteformer.

Kjør margarin, matfløte og sukker jevnt i en kjøkkenmaskin. Spe med hvetemel til det former seg en ball. Hvor mye mer du bruker kommer an på hvilken margarin du bruker, så her er det best å bare prøve seg fram. Deigen skal være litt klissete men fast.

Press deigen ut i formene. Stek til de er gylne, cirka 10-15 minutter. Avkjøl litt, og ta tertebunnene ut av formene.

Vaniljekrem: 

Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.

Fordel kremen i tertebunnene.

Jordbærtopp: 

Rens jordbærene og skjær dem i tynne skiver.  Kok opp gelé og sukker og la det småkoke under omrøring med en spiseskje. Når geleen begynner å henge fast på skjeen er den tykk nok. Avkjøl.

Fordel jordbærskivene over vaniljekremen.

Smør et tynt lag gelé over.

Avkjøl tertene før servering.

FLERE OPPSKRIFTER MED JORDBÆR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *