veganske grønnsakskaker oppskrift

Elins grønnsakskaker

Kjempegode og kjempesunne vegetarburgere. 

Denne oppskriften fant jeg på bloggen Elinlarsen.net, en blogg som ikke er vegansk, men som handler om sunn mat. Heldigvis er mye på bloggen veganoppskrifter, og den her er en av de som jeg bare er nødt til å dele.

Disse grønnsakskakene er helt fabelaktige, nemlig, ikke bare smaker de godt – de henger utrolig godt sammen også. Jeg pleier å servere de med poteter og brun saus, men de er også kjempegode med sweet chilisaus eller i burgerbrød.

Ingredienser til cirka 15 grønnsakskaker: 

    • 2 desiliter tørka røde linser
    • 1 brokkoli
    • 0,5 blomkål
    • 1 gulrot
    • 1 sjalottløk
    • 1 hvitløksfedd
    • 3 teskjeer økologisk buljongpulver
    • 2 teskjeer paprikapulver
    • Salt og pepper
    • 3 desiliter havregryn
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Kok linsene møre i godt med vann (det tar cirka 20 minutter). Sil av vannet og ha linsene over i en bolle.

Kok opp vann i en gryte. Skjær brokkoli, blomkål og gulrøtter i små biter og kok de møre. Sil av vannet og ha grønnsaksbitene over i linsebollen.

Finhakk løk og hvitløk og ha i. Ha også i buljongpulver, paprikapulver, salt og pepper, og rør det hele sammen.

Etter det vender du inn havregrynene. Disse bruker vi for å binde sammen deigen. Rør det hele til du har en helt jevn deig (er grønnsaksbitene for store kan du bruke stavmikser litt).

Smak til med salt og pepper, og sett deigen kaldt i minst 15 minutter slik at havregrynene får absorbere fuktighet fra grønnsakene og linsene.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Rull ut baller av deigen som du trykker ut til grønnsakskaker, prøve å få dem mellom 1 og 1,5 centimeter tykke.

Stek grønnsakskakene i noen minutter på hver side, de skal bli fine og gylne.

Server grønnsakskakene varme eller kalde.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *