Oslo Vegetarfestival 2012

1150 besøkende nøt god mat, handlet på stands, så foredrag, kokkekurs og styrkekonkurranse. 

Vegetarfestivalen
OSLO VEGETARFESTIVAL 2012: Festivalen ble arrangert 23. juni 2012. Bilder er fra standområdet i den midterste etasjen. (Alle foto: Erik Sæter Jørgensen)

23. juni arrangerte Heidi Røneid festivalen for tredje år på rad sammen med Synne Hewitt.

?  Vi er veldig fornøyde med festivalen. Utstillerne hadde gjort en veldig bra jobb med standene sine, noe som løftet helhetsinntrykket veldig. I tillegg var det mange flinke foredragsholdere og kokkekursholdere, og maten var veldig god.

Oslo Vegetarfestival ble arrangert i Fabrikken i Maridalsveien, og tok store deler av området i bruk. Ute var det grilling, sittplasser, telt med matservering og telt med kokkekurs. Nede hadde flere restauranter stands, og i den øverste etasjen ble det avholdt foredrag. Ved inngangen i den mellomste etasjen var standområdet, der en kunne besøke standsene til blant annet Veganlife, NOAH, Norsk Vegansamfunn, Nettverk for dyrs frihet, Vegan Bodybuilders og Caring Candy.

Kokkekurs
KOKKEKURS: Oslo Vegetarfestival arrangerte flere kokkekurs, blant annet i juiing, baking, vegansushi og raw food.

Epe på standen til sistnevnte koste seg på festivalen, og fikk solgt godteri i hauger og lass. Selskapet brukte festivalen til å introdusere seg selv på det norske markedet.

? Vi har distrubisjon i hele Norden, og nå skal vi etablere oss i Norge. Røtter i Oslo er vår første kunde, og vi jobber mot helsekostbutikker i hele landet. Vi selger åtte sorter godis, fire av de er veganske, de andre fire inneholder bivoks og er uten sukker. De veganske sortene er cola, summer peach, sour fruit salad og sour mix&match.

Epe har tro på det norske markedet, og varsler relativt lave priser.

? Jeg håper vi kan ta 18 kroner per pose, kanskje det blir 20.

Caring Candy
CARING CANDY: Fire typer vegansk godteri som nå introduseres på markedet i Norge.

For arrangørene var det godt å få gjennomført arrangementet som de har jobbet lenge med.

? Mye jobb er det, spesielt i forkant, men også noe i etterkant. Dette året har Synne og jeg brukt tilsvarende to måneders fulltidsjobb hver. I tillegg får vi mye hjelp fra frivillige til å henge opp plakater, rigge, jobbe under festivalen og rydde opp når festivalen er ferdig. Uten frivillige ville det aldri gått, så vi er veldig takknemlige for at de hjelper til.

Heidi er storfornøyd tross  nedgang i besøkstall.

?  I fjor hadde vi 1240 besøkende, så det var noe færre i år. Vi tror været kan ha spilt en rolle, det var meldt mye regn og høljet ned midt på dagen.

Vegetarfestivalen
OSLO VEGETARFESTIVAL: Et par regnbyger midt på dagen skremte kanskje noen besøkende.

Jentene lar seg ikke skremme av været, og har allerede lovet å fortsette den unge tradisjonen til neste år.

? Festival blir det neste år også, men dato er foreløpig ikke satt.

? Hadde du noen favoritter på årets festival? 

? En er på jobb hele dagen, og det er alltid noe som må fikses, så en får ikke gått så mye rundt og sett selv. Skulle gjerne vært innom en del stands som jeg ikke rakk, for eksempel Veganlife. Men jeg spiste en nydelig grilltallerken fra Hannahs BBQ, og fikk med meg tørkede inkabær fra Økosjokolade som var kjempegode.

Grilltallerken
GRILLTALLERKEN: Mat fra Hannahs BBQ, anbefalt av Heidi Røneid.

Her kan du laste ned oppskriftene fra Vegetarbloggens matkurs. 

Her kan du se flere bilder fra Oslo Vegetarfestival.

Besøk nettsiden til Oslo Vegetarfestival her. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *