vegansk tofucurry oppskrift

Currygryte med bakt tofu

Småspicy gruterett med smak av Asia. 

Jeg blir ikke lei av currygryter! I denne har jeg marinert og ovnsbakt tofu, som rett og slett er kjempegodt. Har også i sopp og brokkoli, og synes at retten fungerer fint uten ris eller nudler til, men er du sulten må du gjerne ha det med også.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 400 gram tofu
  • 2 spiseskjeer peanøttsmør
  • 1 desiliter soyasaus
  • 1 spiseskje ristet sesamolje
  • 1 spiseskje kokossmør, eventuelt kokosolje

Saus: 

  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 sjampinjonger
  • 0,5 brokkoli
  • 2 spiseskjeer olje
  • 2 spiseskjeer rød karripasta
  • 1 spiseskje sambal oelek (eller annen chilipasta)
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 boks kokosmelk (cirka 3,3 desiliter)
  • Koriander eller peanøtter til garnityr

Framgangsmåte: 
Press forsiktig ut væske av tofuen, og tørk den med litt kjøkkkenpapir. Brett deretter en liten haug av kjøkkenpapir, legg tofuen oppå, topp med et par lag til med kjøkkenpapir og legg noe litt tungt på toppen, for eksempel en liten gryte. La det stå slik i en liten halvtime slik at mest mulig væske presses ut av tofuen.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen peanøttsmør, soyasaus, sesamolje og kokossmør i en bolle. Skjær tofuen i biter og vend den i. La det stå og trekke til ovnen er varm.

Fordel deretter tofubitene utover bakepapiret. Sett i ovnen og bak i en halvtime. Ta ut brettet, snu bitene og bak de videre mens du lager sausen.

Saus: 
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sjampinjongene i terninger og brokkolien i mindre buketter. Varm opp oljen i en gryte. Ha i løkbitene og la de surre noen minutter. Tilsett deretter sjampinjong og brokkoli og la det surre noen minutter til. Vend i karripasta og sambal oelek og la det stå og putre til det lukter godt. Hell på soyasaus og kokosmelk og la det koke opp. La sausen småkoke noen minutter.

Anrett sausen i dype tallerker. Fordel tofu og koriander og/eller peanøtter over. Server gjerne med ris eller nudler.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *