

Mini-Tortilla de Patatas
Spanskinspirert potetomelett med neper.
Kjært barn, mange navn etc. Spansk tortilla er en omelettlignende rett med poteter som dekkes av en eggebasert røre. Tortilla de Patatas er en herlig tapasrett, og kan også fungere som en del av en buffet. Her har jeg laget mange små tortillas i muffinsformer, istedenfor å steke en stor, da jeg synes at porsjonsstykker fungerer bedre som tapas.
For å erstatte eggene lager jeg en røre basert på silketofu, som smaksettes med blant annet næringsgjær, svart salt og røkt paprikapulver.
I tillegg til poteter har jeg også i neper, som gir en god og norsk smak på det hele.
Ingredienser til 12 miniomletter:
-
- 2 nypoteter
-
- 2 neper
-
- 1 pakke silketofu (ca 300 gram)
-
- 0,5 desiliter usøtet soyamelk
-
- 4 spiseskjeer næringsgjær
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 1 spiseskje tahini
-
- 1 teskje svart salt
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- Nykvernet pepper
-
- 0,5 teskje løkpulver
-
- 0,5 teskje gurkemeie
Framgangsmåte:
Skrell poteter og neper, og skjær de i terninger. Damp eller kok de møre. Avkjøl.
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
Ha alt utenom poteter og neper i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en jevn masse.
Ha over i en bolle og vend inn avkjølte potet- og nepebiter. Smak eventuelt til med litt mer salt.
Fordel i formene.
Stek i ovnen i 25 -35 minutter. Tortilla de patata skal være fine og gylne når de er klare. Retten kan serveres både varm og kald.