

Mac’n cheese
Herlig grilltilbehør!
Av det jeg leser på blogger, i kokebøker og i sosiale medier tror jeg det lett å si at det kun er veganere som spiser mac’n cheese, og vi spiser mye av det! En meningsløs rett, nesten, makarioni og ost – spesielt når vi ikke spiser vanlig ost.
Jeg har prøvd med en del varianter selv, og har til slutt landet på denne som min absolutte favoritt. Er du i tvil? Spør min gode venninne Adele.
Denne retten passer godt i sofaen med en jentefilm, eller du kan gjøre som meg og sette den på bordet sammen med grillmat.
Ingredienser som tilbehør til fire porsjoner:
- 200 gram fullkorns cellentani (eventuelt vanlig makaroni)
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
- 2 toppa spiseskjeer hvetmel
- 1 teskje salt
- 4 desiliter usøtet plantemelk
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1 teskje hvitløkspulver
- 0,5 spiseskje agavesirup
- 0,5 spiseskje sitronsaft
- Brødrasp/griljermel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
Smelt margarin i en gryte. Rør inn hvetemel og salt. Spe med melk til du får en tykk, hvit saus. Ha i næringsgjær, tomatpuré og hvitløkspulver, og rør det hele godt sammen. Smak til sausen med agavesirup og sitronsaft.
Vend makaronien inn i sausen.
Ha det hele over i en ildfast form. Strø brødrasp over, og stek i ovnen i 10 til 15 minutter, retten skal ha en gyllen topp.
Server mac’n chesse rykende varmt!