vegansk mac n cheese oppskrift

Mac’n cheese

Herlig grilltilbehør!

Av det jeg leser på blogger, i kokebøker og i sosiale medier tror jeg det lett å si at det kun er veganere som spiser mac’n cheese, og vi spiser mye av det! En meningsløs rett, nesten, makarioni og ost – spesielt når vi ikke spiser vanlig ost.

Jeg har prøvd med en del varianter selv, og har til slutt landet på denne som min absolutte favoritt. Er du i tvil? Spør min gode venninne Adele.

Denne retten passer godt i sofaen med en jentefilm, eller du kan gjøre som meg og sette den på bordet sammen med grillmat.

Ingredienser som tilbehør til fire porsjoner: 

  • 200 gram fullkorns cellentani (eventuelt vanlig makaroni)
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 2 toppa spiseskjeer hvetmel
  • 1 teskje salt
  • 4 desiliter usøtet plantemelk
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 0,5 spiseskje agavesirup
  • 0,5 spiseskje sitronsaft
  • Brødrasp/griljermel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Smelt margarin i en gryte. Rør inn hvetemel og salt. Spe med melk til du får en tykk, hvit saus. Ha i næringsgjær, tomatpuré og hvitløkspulver, og rør det hele godt sammen. Smak til sausen med agavesirup og sitronsaft.

Vend makaronien inn i sausen.

Ha det hele over i en ildfast form. Strø brødrasp over, og stek i ovnen i 10 til 15 minutter, retten skal ha en gyllen topp.

Server mac’n chesse rykende varmt!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *