Brownie cake pops

Browniekuler dyppet i mørk sjokolade. Blir det bedre? 

Orddeling med overlegg! Ikke godt å vite hva reglene sier om tre amerikanske ord, men vi kjører på.

Cake pops er megatrendy, og er rett og slett kake på pinne.

Normalt bakes en kakebunn, så moses den sammen med glasur, før en triller kuler som settes på pinne. Kulene dyppes i mer glasur, og pyntes med kakepynt. Lett som bare det!

Her har jeg laget en brownie basert på svarte bønner, og den er så saftig og seig i seg selv at vi ikke trenger å blande den med glasur.

Disse cake popsene er helt veganske, det vil si uten både egg og meieriprodukter – men det stopper dem ikke på verken smak eller konsistens! Kakene er også soyafrie, og såvidt jeg vet glutenfrie. Nøttefrie er de også, så de kan nok spises av de aller, aller fleste!

Ingredienser til 12 cake pops: 

    • 1,5 desiliter sorte bønner
    • Vann til utvanning og koking
    • 2 spiseskjeer linfrø
    • 5 spiseskjeer vann
    • 2 spiseskjeer rapsolje
    • 2 spiseskjeer nytraktet espresso eller annen sterk kaffe
    • 1 desiliter kakaopulver
    • 1 desiliter veganske sjokoladeknapper/chocolate chips
    • 0,5 desiliter sukker
    • 0,5 teskje vaniljeestrakt
    • Bittelitt salt

 Montering og pynting: 

    • 150 gram vegansk sjokolade
    • 12 spisepinner eller andre spyd
    • Kakestrø (pass på at denne er vegansk. De norske variantene inneholder ofte karmin, som er laget av knuste lus – urk. Bestill fra utlandet om du er i tvil)

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i minst seks timer, kok dem deretter møre i godt med vann. Sil av vannet.

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en brødform med bakepapir.

Kvern linfrø til fint pulver i en kaffekvern eller lignende. Bland de sammen med vannet og la det stå noen minutter (dette er det som blir kalt for linfrøegg).

Ha bønner, linfrøblanding, rapsolje, espresso, kakaopulver, sjokoladeknapper, sukker, vaniljeestrakt og salt i en kjøkkenmaskin. Kjør det til du har en helt jevn blanding. Ha over i brødformen og bak i 30-35 minutter. Ha ut av ovnen og la kaken avkjøles litt i formen.

Ha kaken over i en bolle, og jobb den sammen til du har en jevn og fast deig.

Sett i kjøleskapet i minst 15 minutter så deigen får satt seg skikkelig. Ta deretter ut deigen og rull kuler på størrelse med en golfball, eventuelt litt mindre.

Montering og pynting: 

Rydd plass i en hylle i kjøleskapet der du får plass til å la spydene stå oppreist. Dekk hyllen med bakepapir. Finn fram tre glass som er høye nok til at spydene kan stå i de uten å velte.

Smelt sjokoladen i et vannbad. Dypp tuppen av spisepinnene i vannbadet, fest dem deretter i browniekulene (dette gjør vi slik at kulene skal feste seg i pinnene). Sett pinnene kaldt slik at sjokoladen får stivne, dette går kjapt.

Ha kakestrø i en skål. Ta ut en og en pinne. Rull browniekulen i smeltet sjokolade, dryss deretter over kakestrø.

La pinnene stå i glass med browniekulen opp til tørk. Det går 3-4 pinner i hvert glass uten at de kommer borti hverandre. Sett glassene i kjøleskapet slik at sjokoladen får stivne.

Gjenta med alle pinnene.

La brownie cake pops stå kaldt fram til servering.

2 Comments

  1. Ingeborg

    Hei! Hvorfor skal det være akkurat sorte bønner i denne?
    Kan puy linser fungere istedenfor?

    1. Mari Hult

      Sorte bønner fungerer veldig bra i bakst 🙂 Aldri prøvd med linser dessverre, men godt mulig det går helt fint!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *