Verdens beste tomatsuppe

Hemmeligheten er å langsomt forbake tomatene i ovnen.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 500 gram tomater, gjerne assorterte
    • 1 rød paprika
    • 2 hvitløksfedd
    • Salt
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 3 desiliter varm grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
    • 1 spiseskje brunt sukker
    • Noen kvaster basilikum
    • Litt sitronsaft

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Finn fram en ildfast form.

Skjær tomatene i skiver, ta bort stilker og det harde stilkfestet. Rens paprika og skjær den i biter. Rens hvitløksfeddene.

Ha tomatskiver, paprikabiter og hvitløksfedd over i den ildfaste formen. Dryss over salt og hell på olivenolje. Rør det hele litt sammen.

Bak i 30-40 minutter, til tomatbitene begynner å svette skikkelig og paprikabitene får brune flekker.

Ha innholdet fra den ildfaste formen over i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du har en helt jevn masse. Hell på grønnsakskraft, sukker og basilikum og kjør videre (blir det mye i maskinen kan du ta dette i to omganger). Smak til med sitronsaft og eventuelt litt ekstra salt.

Server suppen rykende varm, gjerne toppet med brødkrutonger og litt ekstra basilikum.

4 Comments

  1. Prøvde denne i dag! Veldig god 🙂

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂

  2. Lagde denne til middag i dag, var helt fantastisk god! Tusen takk for nok en super oppskrift 🙂

    1. Mari Hult

      koselig 🙂 Tusen takk for kommentar!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *