Jordbærostekakecupcakes

Sommer i en cupcake!

Disse kakene solgte jeg på et marked i Stavanger, og fikk utrolig mange tilbakemeldinger fra folk som var imponerte over at de var uten egg og melk. Du trenger nemlig ingen av delene for å lage fantastisk gode cupcakes, og er det noe som imponerer folk rundt meg for tiden så er det definitivt disse her.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 2 desiliter sukker
    • 1 desiliter rapsolje
    • 12 teskjeer jordbærsyltetøy

Osteglasur og pynt: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 5 desiliter melis
    • 8 jordbær
    • 4 veganske havrekjeks

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og maisstivelse, og sil over i en stor bakebolle.

Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Rør inn sukker og olje.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt sammen. Du trenger maks et minutt her. Desto kortere desto bedre, da blir cupcakene luftige og fine.

Fordel røren utover formene, de skal ikke være mer enn to tredjedeler fulle. Vil du ha cupcakes ?med haug på? (altså mer røre i formen) anbefaler jeg å spaye muffinsbrettet med vegansk stekespray først. Topp hver cupcake med en teskje jordbærsyltetøy.

Bak kakene i 20 minutter. Avkjøles på rist.

Kakene må være helt avkjølte før du begynner å pynte dem.

Osteglasur:

Rens jordbærene og del de i to. Kjør margarin, kremost, melis og fire jordbærbiter jevnt i en kjøkkenmaskin. Dersom kremen skiller seg har du i mer margarin og melis.

Ha over i en sprøytepose, og fordel utover kakene.

Knus kjeksen og dryss over. Topp hver kake med en jordbærbit.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *