Restaurantanbefaling: De Peper, Amsterdam

Ikke-kommersiell restaurant med nydelig veganmat – for deg som vil ha matopplevelser litt utenom det vanlige

De Peper
DE PEPER: Dersom du tør å prøve noe nytt, er De Peper midt i blinken!

Lei av skikkelige restauranter og klar for noe nytt?

I Amsterdam dukker det stadig opp nye veganske community-restauranter, gjerne litt utenfor selve sentrumskjernen, og i hus som brukes til kreative virksomheter. De Peper er en av disse.

Ta tram nummer 1 til J.P. Heijestraat, tramstasjonen er rett utenfor. Deretter går veien inn gjennom en stor åpning i Overtoom 301, se etter skilt til OT301. Gjennom en gårdsplass der det lukter backstage og står parkert haugevis med sykler, deretter inn døra rett fram og til slutt inn en dør vil venstre. Verre er det ikke. Restauranten ser ut som en gammel og sliten studentkafé i Norge, og du bør være komfortabel med å dele et stort bord sammen med nye bekjentskaper.

De Peper
FØRSTE HINDER: Inn åpningen til høyre i bildet, og du er på god vei.

Høres dette spennnede ut, så er De Peper rett plass. For maten.. den er noe for seg selv. Du håper den er god, du tror egentlig at den er det, men blir likevel positivt overrasket over de frivillige kokkenes kjøkkentalenter.

Vi fikk servert en nydelig løkbasert suppe, vegansk sushi og brokkolitempura – alt til terningkast fem pluss.

Slik virker det: 

De Peper har åpent tirsdager, fredager og lørdager fra klokken 18.00 og utover. Det serveres mat mellom 19.00 og 20.30. Vil du spise der så må du ringe og bestille mat samme dag mellom klokken 16.00 og 18.30. Ring på (020) 412 2954 (lokalt nummer). 

Når du kommer til restauranten henvender du deg i baren, og får betalt for maten. Pris for to retter er valgfritt mellom seks og 10 Euro.

I baren kan du også eventuelt kjøpe drikke. Du får med deg suppe med en gang, og henter bestikk selv. Når du er ferdig å spise rydder du selv suppeskålen ut i oppvasken.

SUPPE: En løkbasert suppe med møre grønnsaksbiter i møtte oss som forrett. Det særdeles mørke lokalet må ta sin del av skylden for bildet.

Når hovedretten din er ferdig roper betjeningen opp navnet ditt, og du kan gå i baren og hente den. Når du er ferdig rydder du resten ut i oppvasken. Det går an å bestille dessert i tillegg, om ønskelig, dette må ikke bestilles på forhånd (dessert koster halvannen Euro ekstra).

De Peper
HOVEDRETT: Stor makibiter servert med tempurablomkål og salat var dagens hovedrett da vi besøkte restauranten.

Adresse: 

De Peper @ OT301
Overtoom 301
1054 HW Amsterdam

Tram 1
Buss 15, 247, 315

Nettside: http://www.depeper.org/
Blogg: depeper.wordpress.com
Facebook: www.facebook.com/depeper

Telefon:

+ 31 (0) 20 412 2954

Åpningstider: 

Tuesday: 18.00-01.00
Friday: 18.00-03.00
Sunday: 18.00-01.00

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *