Blåbærkake

Blåbær + kake = sant

Saftige kaker uten egg? Jeg begynner nesten å bli lei av å skrive om det. Det er nemlig så lett! Her har jeg laget en ganske tradisjonell sukkerbunn fylt med blåbær, som igjen er toppet av en glasur og mer blåbær.

For å få bunnen perfekt har jeg brukt en kombinasjon av kikertmel og soyayoghurt. Yoghurten får du kjøpt i helsekostbutikker og i godt assorterte matbutikker. Kikertmel pleier jeg å kjøpe i asiatiske matbutikker. Spør etter gram flour om du ikke finner det.

Blåbær er forøvrig en skikkelig skatt, og plukker du selv er det om å gjøre å ikke spise opp alt på veien tilbake til kjøkkenet. Jeg vet det er en skikkelig utfordring, men det er bare å bite seg i leppen og tenke på smaken – og duften – av nybakt blåbærkake.

Ingredienser: 

    • 4,5 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter sukker
    • 2 spiseskjeer kikertmel
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje kanel 
    • 1 desiliter soyayoghurt
    • 3 skjeer rapsolje
    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 desiliter blåbær (gjerne frosne)
Glasur og pynt:
    • 50 gram vegansk margarin
    • 2 desiliter kokosolje
    • 7-8 desiliter melis
    • 2 desiliter blåbær

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og mel en kakeform på 20-22 centimeter i diameter.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.

Hell tre fjerdedeler av røren over i kakeformen. Fordel blåbærene i et lag over, før du sprer resten av røren over der igjen.

Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut. Er den tørr er kaken klar.

Avkjøl kaken helt før du begynner å pynte den.

Glasur og pynt: 

Skjær margarin i små biter og ha i en bolle. Tilsett kokosolje og melis, og kjør det hele med en håndmikser til det er jevn. Sett i kjøleskapet i 5-10 minutter før du pynter kaken. Blir glasuren stående lenger vil den stivne for mye.
Fordel glasuren utover kaken, pynt med blåbær. La kaken stå kaldt fram til servering. 

2 Comments

  1. Hei, er det mulig å gjøre denne kaken glutenfri?

    1. Mari Hult

      Jeg tror du kan bytte ut hvetemelet med tor sin lyse glutenfrie blanding. Den funker fint i kaker 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *