Semulegrynsgrøt med karameliserte plommer

Småsnobbete versjon av den tradisjonelle desserten. 

Hemmeligheten for å få god semulegrynsgrøt er enkel: En liten smak av mandel. Det forvandler grøten fra en småkjedelig dessert til en herlig fornøyelse. Bruker du mandelmelk så blir det bra av seg selv, bruker du soyamelk er det greit å ha i noen dråper mandelekstrakt.

Grøten serveres vanligvis med rød saus eller et sukkerdryss, men her har jeg gjort litt ekstra innsats og laget noen karameliserte plommebiter. Kjempegodt!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 spiseskje vegansk margarin
    • 5 desiliter mandelmelk, eventuelt soyamelk
    • 0,6 desiliter semulegryn
    • 1-2 spiseskjeer sukker
    • Litt salt
    • Eventuelt noen dråper mandelekstrakt 

Karameliserte plommer: 

    • 2 plommer
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 1-2 spiseskjeer vann

Framgangsmåte:

Smelt margarin i en gryte. Ha i melken og la det koke opp. Visp i semulegryn og skru ned varmen. La det småkoke under visping til grøten tykner, det tar fem til ti minutter. Smak til med sukker, salt og eventuelt noen dråper mandelekstrakt.

Hell grøten over i porsjonsskåler og avkjøl før servering.

Karameliserte plommer: 

Skjær plommene i biter og ta ut steinene. Ha i en gryte og rør inn sukker og vann. Sett varmen på medium/høy, og surr plommene under jevnlig omrøring. Etterhvert fordamper alt vannet. Sjekk om plommene er myke og fine, hvis ikke kan du ha i et par spiseskjeer vann til og gjenta.

Ved servering topper du semulegrynsgrøten med plommebiter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *