Kremet pastasalat med asparges

Hjemmelaget pastasalat med en nydelig, kremet hvitløksdessing. 

Pastasalat må være mitt favorittilbehør til alle typer grillmat! Varier gjerne med andre grønnsaker etter hva som er i sesong. Salaten kan selvfølgelig spises uten grillmat og.

Ingredienser som tilbehør for fire porsjoner: 

    • 400 gram assortert pasta
    • 7-8 asparges

Hvitløksdressing:

    • 3 hvitløksfedd
    • Noen kvaster frisk persille
    • 1 spiseskje hvit miso
    • 0,75 desiliter vann
    • 0,5 sitron
    • Litt salt

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i pasta og kok til al dente konsistens. Sil av vannet og sett pastaen til avkjøling.

Skjær av den harde bunnen på aspargesene, skjær dem deretter i tre til fire centimeter lange biter.

Kok opp vann i en dampkoker. Damp aspargesene til de er møre, det tar bare noen minutter. Har du ikke dampkoker kan du ha de i med pastaen de siste minuttene av kokingen.

Avkjøl aspargesen også.

Hvitløksdressing: 

Rens hvitløksfeddene og ha de i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med persille, tahini, næringsgjær, miso og vann. Press over saften fra sitronen. Kjør til du har en helt jevntflytende masse. Smak til med salt og kjør det hele noen sekunder til.

Bland sammen pasta og asparges i en stor bolle, vend deretter inn dressingen.

Sett kaldt fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *