Sjokolademousse med peanøtter

Den enkleste måten å få fyldig og perfekt sjokolademousse som ikke skiller seg. 

Tidligere, da vi brukte egg og meieriprodukter i hjemmet, så var sjokolademousse alltid en stor utfordring. Jeg husker at jeg fikk en oppskrift av søsteren min som skulle være idiotsikker, der du i tre forskjellige boller skulle vispe eggehviter, eggeplommer og kremfløte. Så skulle du smelte sjokoladen og helle den i under visping, og vende alt sammen forsiktig inn i hverandre til slutt. Helt håpløst. Utrolig mye arbeid, aldri moussekonsistens. Mer som sjokoladesuppe, strengt tatt. Og om jeg fikk det til, så trengte ikke moussen stå i kjøleskapet mer enn et par timer før den skilte seg igjen.

Vanskelig!

Heldigvis så finnes det en MYE enklere måte å lage sjokolademousse. Denne påstår jeg at faktisk er like lett å lage som å kjøpe en pose med sjokolademoussepulver, og det smaker uendelig mye bedre! Silketofu er den geniale basen, som får moussekonsistens etter noen runder i kjøkkenmaskinen, og som tar til seg all smaken du har i – uten å smake noe selv.

Silketofu selger de i asiatiske butikker og i godt assorterte dagligvarebutikker, men det er definitivt rimeligst å bestille fra iHerb.

Produktet oppbevares i romtemperatur, så det er greit å bestille flere om gangen – så har du alltid en supergod dessert lett tilgjengelig. 

Uansett, oppi moussen har jeg sukker, sjokolade og peanøtter – som sammen gjør det hele søtt, litt salt og utrolig godt!

Denne moussen skiller seg aldri, og holder seg i kjøleskapet i dagevis. Liker du ikke peanøttbiter så kjøper du “smooth” peanøttsmør.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 1,5 desiliter vann
  • 1,5 desiliter sukker
  • 150 gram melkefri sjokolade
  • 1 pakke silketofu – cirka 350 gram
  • 2 toppa spiseskjeer med peanøttsmør
  • Vispbar plantekrem til pynting – både soya og havre går fint

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og sukker i en liten gryte. Rør det sammen. La det koke til sukkeret løser seg opp. Ta gryten av varmen og ha i sjokoladen.

Kjør silketofu og peanøttsmør jevnt i en kjøkkenmaskin.

Hell i sjokoladeblandingen mens maskinen går, og la den kjøre til du har en helt jevn masse.

Hell over i en skål eller serveringsglass og sett i kjøleskapet. Moussen tar cirka en halvtime på å sette seg skikkelig, deretter er den klar til servering.

Pynt sjokolademousse med peanøtter med pisket krem.

2 Comments

 1. Hei!

  Eg har lyst å lage ei marsipankake med bl.a. sjokolademousse inni til 17. mai. Trur du denne oppskrifta vil passe og fungere bra inni kaka? Eller er det ein anna type sjokolademousse (ser du har fleire oppskrifter på bloggen) som vil passe betre? På førehand takk for svar! 🙂

  1. Mari Hult

   Enten denne eller den med havrekrem 🙂 De holder fasongen veldig bra inni kaker begge to.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *