vegansk kremet potetsalat oppskrift

Hjemmelaget potetsalat

Potetsalat er obligatorisk til grillmaten!

Her er en oppskrift på en kremet potetsalat som smaker aldeles nydelig til alle typer grillmat. Oppskriften er veldig inspirert av en jeg har funnet på en av mine favorittblogger, som dessverre ikke er så aktiv for tiden.

Her damper vi årets nye poteter, og vender de inn i en nydelig, kremete cashewbasert dressing.

Oppskriften må sees på som en basisoppskrift – her er det fritt fram for å tilsette forskjellig frukt og grønt, for eksempel eple, stangselleri, vårløk, purreløk eller paprika.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 150 gram rå cashewnøtter
    • 750 gram nypoteter
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 1 desiliter vann
    • 0,5 sitron
    • 1 teskje dijonsennep
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 0,5 teskje salt
    • 2-3 spiseskjeer olivenolje
    • Litt frisk persille

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i en time eller to før du starter med resten.

Skjær potetene i terninger på cirka 1 – 1,5 centimeter. Kok opp vann i en dampkoker, og damp potetbitene møre – det tar cirka 10 minutter. Har du ikke dampkoker kan du koke potetene, pass da på at de ikke koker for lenge!

Akjøl potetene.

Hell vannet av nøttene og ha de over i en kjøkkenmaskin. Skrell hvitløken og ha i. Tilsett vann, sitronsaft, sennep, næringsgjær og salt og kjør det hele i maskinen til du har en jevn blanding. Dette tar noen minutter. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle til du får en fin og kremete konsistens på det hele. Smak eventuelt til med litt mer salt.

Vend potetene inn i dressingen, og la det hele stå kaldt fram til servering.

Rett før servering finhakker du litt frisk persille og drysser over.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *