vegansk thaisuppe oppskrift

Kokossuppe med sitrongress

Nydelig middagssuppe med brokkoli, risnudler, koriander, bønnespirer og tofu eller tempeh. 

Denne suppen er perfekt for deg som 1. liker thaisupper og 2. liker å tilsette det du vil av grønnsaker og nudler. Med suppen som basis kan du nemlig lage utallige varianter! Hvorfor ikke ha i tomater, minimais, bambusskudd eller gulrøtter? Helt opp til deg.

Som den hyggelige mannen på thaien i Stavanger sier, på bred sørlandsdialekt:

Det fine med thai, er at du kan ha i ka som helst. 

Vel bekomme!

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 spiseskje olje til steking
  • 1 teskje grønn currypaste
  • 2 desiliter grønnsakskraft eller økologisk buljonspulver
  • 2 sitrongress
  • 1 rød chili
  • 3 centimeter galangal
  • 4 keffirlimeblader
  • 2 desiliter kokosmelk

“Fyll”

  • 200 gram tofu eller tempeh
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 0,5 brokkoli
  • 100 gram risnudler
  • 5-6 kvaster koriander
  • En håndfull bønnespirer

Framgangsmåte: 

Varm opp oljen i en gryte. Ha i currypaste og stek den i noen minutter – det skal begynne å lukte godt. Hell i grønnsakskraft og kok opp.

Del sitrongress og chili i to på langs og ha i. Skjær skallet av galangalen, del den i ltit mindre biter og ha i. Ha også i keffirlimeblader og kokosmelk, og la det hele småkoke til du er klar med fyllet.

“Fyll”: 

Skjær tofu eller tempeh i terninger på cirka 1*1 centimeter. Mariner de i soyasaus og sesamolje i 10 minutter, før du steker de gylne.

Kok opp godt med vann i en gryte. Skjær brokkolien opp i små buketter og kok de sammen med risnudlene i et par minutter. Sil av vannet.

Grovhakk koriander.

Fordel tofu/tempeh, brokkoli, risnudler, koriander og bønnespirer i dype tallerker.

Sil sausen og hell den over.

Server retten rykende varm!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *