

Kokossuppe med sitrongress
Nydelig middagssuppe med brokkoli, risnudler, koriander, bønnespirer og tofu eller tempeh.
Denne suppen er perfekt for deg som 1. liker thaisupper og 2. liker å tilsette det du vil av grønnsaker og nudler. Med suppen som basis kan du nemlig lage utallige varianter! Hvorfor ikke ha i tomater, minimais, bambusskudd eller gulrøtter? Helt opp til deg.
Som den hyggelige mannen på thaien i Stavanger sier, på bred sørlandsdialekt:
Det fine med thai, er at du kan ha i ka som helst.
Vel bekomme!
Ingredienser til to porsjoner:
- 1 spiseskje olje til steking
- 1 teskje grønn currypaste
- 2 desiliter grønnsakskraft eller økologisk buljonspulver
- 2 sitrongress
- 1 rød chili
- 3 centimeter galangal
- 4 keffirlimeblader
- 2 desiliter kokosmelk
“Fyll”
- 200 gram tofu eller tempeh
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje sesamolje
- 0,5 brokkoli
- 100 gram risnudler
- 5-6 kvaster koriander
- En håndfull bønnespirer
Framgangsmåte:
Varm opp oljen i en gryte. Ha i currypaste og stek den i noen minutter – det skal begynne å lukte godt. Hell i grønnsakskraft og kok opp.
Del sitrongress og chili i to på langs og ha i. Skjær skallet av galangalen, del den i ltit mindre biter og ha i. Ha også i keffirlimeblader og kokosmelk, og la det hele småkoke til du er klar med fyllet.
“Fyll”:
Skjær tofu eller tempeh i terninger på cirka 1*1 centimeter. Mariner de i soyasaus og sesamolje i 10 minutter, før du steker de gylne.
Kok opp godt med vann i en gryte. Skjær brokkolien opp i små buketter og kok de sammen med risnudlene i et par minutter. Sil av vannet.
Grovhakk koriander.
Fordel tofu/tempeh, brokkoli, risnudler, koriander og bønnespirer i dype tallerker.
Sil sausen og hell den over.
Server retten rykende varm!