

Hverdagstaco
Kjempegod taco med chilistekte bønner, mango og avokado.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 1 desiliter sorte bønner
-
- 0,5 sjalottløk
-
- 1 hvitløksfedd
-
- Olje til steking
-
- 1 teskje spisskummin
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 1 teskje chilipulver
-
- Salt og pepper
-
- 1 mango
-
- 1 avokado
-
- 1 rød chili
-
- 1 kvast koriander
-
- Salatblader og tacoskjell eller tacotubs til servering
Framgangsmåte:
Bløtelegg bønnene over natten, eller i minst 4 timer. Kok de deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.
Bruker du bønner fra boks kan du droppe dette steget, sil kun av laken fra bønnene og skyll de godt i kaldt vann.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i løk og hvitløk, la det surre noen minutter. Ha deretter i spisskummin, paprikapulver og chilipulver, og la det hele surre noen minutter til. Rør inn bønnene, stek de noen minutter, før du smaker til med salt og pepper.
Rens mango og avokado, og skjær opp i terninger. Skjær chili i tynne ringer. Grovhakk koriander.
Rett før servering blander du de krydderstekte bønnene sammen med mango, avokado, chili og koriander.
Server med frisk salat og tacoskjell eller tacotubs.