

Tangpesto
Herlig pesto med sjøgrønnsaker – passer både som dip, pålegg og saus.
I denne pestoen bruker jeg fingertang, som er en av mine favoritter blant sjøgrønnsakene. Grønnsaker fra havet er utrolig næringsrik mat, og også meget bærekraftig, derfor synes jeg det er utrolig kult at dette blir mer og mer populært.
Fingertang tilhører samme familie som japansk kombu, og brukes på samme måte både i supper og sammenkokte retter.
Navnet kommer fra de svært lange bladene som sitter på et overgangsstykke mellom stilk og blad. Fingertang finnes på én til syv meters dyp, og trives i turbulent vann.
Oppskriften er skamløst inspirert av Yngve Ekern sin sjøgrønnsakspesto.
Ingredienser til en skål:
-
- 10 gram fingertang
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 100 gram ruccola
-
- 100 gram mandler
-
- Litt sitronsaft
-
- 3-4 spiseskjeer olivenolje
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok opp litt vann i en gryte. Ha i tangen og la den småkoke i 20 minutter.
Sil av vannet og ha tangen i en kjøkkenmaskin sammen med hvitløk, ruccola, mandler og sitronsaft. Tilsett en og en spiseskje olivenolje mens kjøkkenmaskinen går til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.