

Enchiladas med tofuricotta og salsa verde
Nydelig helgemat med smak av Mexico.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1 stor pakke spinat
- 400 gram fast tofu
- 1 spiseskje sukker
- 0,5 desiliter vegetabilsk melk uten smak
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje løkpulver
- Saft fra en halv sitron
- 2 kvaster basilikum
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- Salt
Salsa verde:
- 1 grønn paprika
- 1 jalapeños
- 1 sjalottløk
- 4-5 kvaster koriander
- 1 lime
- Salt
Montering:
- 4 maistortillas
Framgangsmåte:
Grovhakk spinaten. Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i spinat, og la den koke i et lite minutt. Sil av vannet og avkjøl.
Kjør resten av ingrediensene jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Ha over i en bolle og rør inn spinaten.
Salsa verde:
Forvarm stekeovnen til 200 grader, bruk grillelementene om du har. Finn fram en ildfast form. Størrelsen er ikke så farlig, men et utgangspunkt på 15*20 centimeter er bra.
Del paprikaen i to og riv ut innmaten. Legg bitene med den åpne siden ned på et stekebrett dekket av bakepapir, og sett høyt oppe i ovnen, og stek til de begynner å bli brente på toppen, cirka femten minutter.
Ha brettet ut av ovnen, la paprikabitene avkjøles noen minutter før du drar skinnet av. Det er ikke så farlig om du ikke får vekk alt. La ovnen fortsatt stå på.
Skrell og rens jalapeñosen og sjalottløken. Ha løk, jalapeños, paprikabiter og koriander i en kjøkkenmaskin og kjør det til du har en ganske jevn masse. Press i limejuice og kjør videre. Smak til med salt.
Montering:
Ha maistortillaene inn i ovnen i noen sekunder, slik at de blir myke. IKKE GLEM DE DER. Da kan brannalarmen gå, og alle naboene står plutselig ute på gaten og lurer på hva som skjer.
Fyll hver maistortilla med noen spiseskjeer tofuricotta, rull de sammen og legg i den ildfaste formen. Hell den grønne sausen over.
Stek i ovnen til kantene på enchiladasene begynner å bli gylne – cirka ti minutter.
Server varme, gjerne med ris og en god salat.