

Piña colada-cupcakes
Sommer i en cupcake!
En fabelaktig oppskrift på sommerlige cupcakes!
Ingredienser til 12 cupcakes:
-
- 2,5 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 liten boks knust ananas + juicen den ligger i (cirka 230 gram)
-
- 0,5 desiliter rapsolje
-
- 1,5 desiliter sukker
Kokoskrem:
-
- Halvparten av kremen fra en boks kokosmelk (ca 2 desiliter)
-
- 50 gram vegansk margarin
-
- 3-4 desiliter melis
-
- 50 gram frisk ananas til pynt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.
Sil hvetemel, bakepulver og salt over i en bakebolle. Rør det sammen med en skje.
Kjør ananas + juice, rapsolje og sukker jevnt i en kjøkkenmaskin. Hell over i bollen med melet og visp det hele raskt sammen.
Fordel røren utover i formene. Bak i cirka 25 minutter. Avkjøl.
Kokoskrem:
La boksen med kokosmelk stå i kjøleskapet noen timer fram mot bruk. Åpne boksen og grav forsiktig ut halvparten av den faste kremen som ligger på toppen. Det blir cirka 3-4 spiseskjeer.
Ha over i en kjøkkenmaskin og tilsett margarin. Kjør det til du har en jevn masse. Tilsett litt og litt melis til du har smørbar konsistens.
Ha over i en sprøytepose med stor tupp og fordel kremen over kakene.
Skjær ananas i små biter og ha på toppen.
Oppbevares kjølig fram til servering.