

Bønneburger med sopp
Fast og smakfull vegetarburger med brun ris, hvite bønner, sopp og spinat.
Ingredienser til fire burgere:
-
- 1 desiliter hvite bønner
-
- 1 desiliter brun ris
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 4-5 aromasopp
-
- En håndfull spinat
-
- Olje til steking
-
- 1 teskje spisskummin
-
- 1 teskje chilipulver
-
- Salt og pepper
-
- 2 spiseskjeer kikertmel
-
- Litt maisstivelse
-
- Tomatsalsa, veganese og brød til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene i vann over natten. Kok dem møre. Sil av vannet.
Kok bruk ris møre i godt med vann. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger og grovhakk spinat.
Varm opp litt av oljen i en stekepanne. Stek løkbitene gylne, ha deretter i sopp og stek videre i fire-fem minutter. Rør inn spinat og stek det hele i noen minutter til. Krydre med spisskummin og chilipulver, og smak til med salt og pepper.
Rør sammen bønner, ris, kikertmel og sopp- og spinatblandingen i en bolle. Kjør en stavmikser lett i blandingen – du skal knuse en del av bønnene og soppen men ikke alt – burgerne er best med litt konsistens.
Sett blandingen i kjøleskap i minst 15 minutter, sånn at den får sette seg litt.
Varm opp litt mer olje til medium/høy varme i en panne. Ha maisstivelse på fingrene og form fire burgere av blandingen, de skal være én til halvannen centimeter tykke.
Stek burgerne gylne på begge sider. Server varme, gjerne i brød med tomatsalsa og veganese.