Bønneburger med sopp

Fast og smakfull vegetarburger med brun ris, hvite bønner, sopp og spinat.

Ingredienser til fire burgere: 

    • 1 desiliter hvite bønner
    • 1 desiliter brun ris
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 4-5 aromasopp
    • En håndfull spinat
    • Olje til steking
    • 1 teskje spisskummin
    • 1 teskje chilipulver
    • Salt og pepper
    • 2 spiseskjeer kikertmel
    • Litt maisstivelse
    • Tomatsalsa, veganese og brød til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i vann over natten. Kok dem møre. Sil av vannet.

Kok bruk ris møre i godt med vann. Sil av vannet.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger og grovhakk spinat.

Varm opp litt av oljen i en stekepanne. Stek løkbitene gylne, ha deretter i sopp og stek videre i fire-fem minutter. Rør inn spinat og stek det hele i noen minutter til. Krydre med spisskummin og chilipulver, og smak til med salt og pepper.

Rør sammen bønner, ris, kikertmel og sopp- og spinatblandingen i en bolle. Kjør en stavmikser lett i blandingen – du skal knuse en del av bønnene og soppen men ikke alt – burgerne er best med litt konsistens.

Sett blandingen i kjøleskap i minst 15 minutter, sånn at den får sette seg litt.

Varm opp litt mer olje til medium/høy varme i en panne. Ha maisstivelse på fingrene og form fire burgere av blandingen, de skal være én til halvannen centimeter tykke.

Stek burgerne gylne på begge sider. Server varme, gjerne i brød med tomatsalsa og veganese.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *