

Rabarbracupcakes
Herlige cupcakes med rabarbra, vaniljekrem og sjokoladeganache.
Ingredienser til 12 cupcakes:
-
- 3 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje natron
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 2 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje eplesidereddik
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 desiliter rapsolje
-
- 1 stor rabarbrastilk
Vaniljekrem:
-
- 50 gram sukker
-
- 1,5 spiseskjeer maisstivelse
-
- 0,5 vaniljestang
-
- 2 desiliter soyamelk
Sjokoladeganache:
-
- 100 gram vegansk sjokolade
-
- 3 spiseskjeer matfløte av soya
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og maisstivelse, og sil over i en stor bakebolle.
Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Rør inn sukker og olje.
Vask rabarbraen og skjær av endestykkene. Den den i to på langs, og del deretter hver del i to på langs, sånn at du får fire smale strimler. Skjær opp i biter på cirka en halv centimeter.
Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt sammen. Du trenger maks et minutt her. Desto kortere desto bedre, da blir cupcakene luftige og fine. Vend inn rabarbrabitene.
Fordel røren utover formene, de skal ikke være mer enn to tredjedeler fulle.
Bak kakene i 20 minutter. Avkjøles på rist.
Kakene må være helt avkjølte før du begynner å pynte dem.
Vaniljekrem:
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer. Når den er avkjølt heller du den over på en sprøytepose med liten tupp.
Sjokoladeganache:
Smelt sjokolade og fløte sammen i vannbad. Når sjokoladen er helt smeltet, tar du det av varmen og rører det hele godt sammen. Avkjøl i noen minutter før starter med pyntingen.
Pynting/montering:
Bruk en liten kniv, eller en fing, til å skjære hull i midten av cupcakene. Hullene skal være cirka en centimeter dype.
Fordel vaniljekremen i hullene.
Smør deretter sjokoladeganache over hullet, og over hele toppen på hver cupcake.
Avkjøl fram til servering, sånn at sjokoladeganachen får satt seg litt.