vegansk hvit sjokoladeostekake oppskrift

Hvit sjokoladeostekake

Nydelig vegansk ostekake laget på den amerikanske måten. 

Ingredienser: 

  • 250 gram veganske havrekjeks
  • 100 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje kanel

Ostefyll: 

  • 300 gram vegansk hvit sjokolade
  • 1 pakke ekstra fast silketofu (cirka 350 gram)
  • 1 pakke vegansk kremost naturell (cirka 200 gram)
  • 2 desiliter sukker
  • 1 desiliter soyamelk
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 3 spiseskjeer maisstivelse

Sjokoladetopping: 

  • 100 gram vegansk sjokolade
  • 1 boks vegansk rømme (cirka 200 gram)
  • 2 spiseskjeer sukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en springform på 20-22 centimeter.

Knus kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha i, ha også i sukker og kanel. Kjør det noen sekunder til i maskinen, slik at all kjeksen blir fuktig.

Press blandingen ut i bunnen av springformen.

Ostefyll: 

Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Ha den deretter over i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene, og kjør til du har en helt jevn masse.

Ha over i formen over kjeksbunnen, og stek på midterste rille i ovnen i 50-55 minutter.

Avkjøl.

Sjokoladetopping: 

Pass på at ostekaken er helt avkjølt før du begynner med glasuren.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl litt.

Rør sammen rømme og sukker. Hell i sjokoladen, rør rundt 1-2 ganger, ikke mer (det skal ikke bli jevnt). Fordel blandingen på toppen av ostekaken. Sett kaldt fram til servering, noen timer må til. Kaken er enda bedre og fastere dagen etterpå.

2 Comments

  1. Denne ser kjempe god ut! 😀 <3 Men hvordan vet du at den er nok stekt? Skal den være helt "fast", eller litt "løs"? Jeg bruker 20 cm springform, så tror min er noe tykkere en din, trenger den mye lenger tid i ovnen tro?

    1. Mari Hult

      Den er litt “shaky” liksom, ikke helt fast. Tipper kanskje 5-10 minutter lengre i ovnen, maks.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *