Brokkolirisotto

Brokkoli + risotto = Sant.

Risotto smaker kjempegodt, er rask å lage, og trenger stor sett ingredienser som de fleste har stående på kjøkken. Brokkolien kan erstattes av forskjellige grønnsaker, både søtpotet, gresskar, asparges samt sopp er fantastisk godt i retten.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 7,5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
    • 1 sjalottløk
    • 2 fedd hvitløk
    • En halv brokkoli uten stilk
    • 2 spiseskjeer olje til steking
    • 1 desiliter arborioris
    • 1 desiliter vegansk hvitvin
    • Salt og pepper
    • 1 spiseskje næringsgjær (valgfritt)
    • 1 spiseskje vegansk margarin (valgfritt)

Framgangsmåte: 

Kok opp grønnsakskraften eller vann med buljongpulver, og hold det varmt mens du gjør klar resten.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær brokkolien opp i små buketter.

Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og stek til de er gylne. Ha i risen og la det surre i et par minutter under omrøring.

Tilsett hvitvinen og la den koke inn.

Ha deretter i to desiliter kraft, la den koke inn. Gjenta med to desiliter til. Når kraften er kokt inn tilsetter du brokkolibukettene i 2 desiliter kraft til. La det koke inn. Smak om risen er klar, det er ikke alltid du trenger den siste kraften. Tilsett den om nødvendig, og la det koke inn.

Smak til med salt og pepper, og rør eventuelt inn næringsgjær og margarin. Server risottoen med en gang den er klar, hvis ikke kan den bli litt grøtete i konsistensen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *