Hummus med grillet paprika

Nydelig dip med kikerter, sesamfrø og paprika. 

Hummus er så godt, og det blir bedre og bedre desto flere varianter som dukker opp! I denne har jeg i en stekeovnsgrillet paprika, og det gjør virkelig susen. Hummusen kan brukes som dip, på pizza, som pålegg, til salat, med falafel… Den passer rett og slett overalt.

Ingredienser til en stor skål: 

  • 100 gram tørka kikerter
  • Vann til utvanning + koking
  • 2 teskjeer natron
  • 1 paprika
  • 2 spiseskjeer tahini
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Salt

Framgangsmåte: 

Ha kikertene i en skål, og hell vann over. Du trenger cirka dobbelt så mye vann som kikerter. Ha i en teskje med natron. La det ligge en del timer, helst over natten.

Hell vannet av kikertene, og ha dem over i en gryte. Nok en gang tilsetter du dobbel mengde vann, samt et teskje natron. La det småkoke til kikertene er skikkelig myke. Koketiden kommer an på hvor lenge de lå i bløt, maks trenger du 2-3 timer. Sil kikertene, ta vare på vannet.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Del paprikaen i to og bak den i ovnen i 10 minutter. Ta den ut av ovnen og ha over i en plastpose. La den kjøle seg ned litt før du drar av skinnet.

Ha kikerter i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. Sett på maskinen, og la det gå et par minutter, til du har en helt jevn masse. Spe på med kokevann og kjør igjen. Hummusen skal være veldig myk, men ikke miste fasongen. Smak eventuelt til med salt.

Sett hummusen kaldt fram til servering.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *