Karamellcupcakes

Saftige cupcakes med lettvint karamellfudgeglasur. 

Disse cupcakene lagte jeg til en konfirmasjon i mai, til en ung mann som er veldig glad i karamell. Og kaker, strengt tatt. De er faste og saftige i konsistensen, og toppes med et nøkternt lag av en lettvint fudge. Kjempegode!

Oppskriften er en justert versjon av min gode venninne Cathrine sin karamellkake. 

Ingredienser til 18 cupcakes: 

    • 1 spiseskje vegansk margarin
    • 1 desiliter soyamelk
    • 0,5 desiliter karamellsaus (Freia sin er vegansk)
    • 2 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,75 desiliter sukker

Karamellglasur: 

    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer karamellsaus
    • 2 desiliter melis
    • Vegansk sjokoladestrøssel

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Gjør klar 18 muffinsformer (har du brett med plass til 12 må du steke disse i to omganger).

Smelt margarin. Bland den sammen med soyamelk og karamellsaus i en liten bolle.

I en større bolle sikter du i mel, bakepulver og sukker. Hell i melkeblandinger og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel over i formene og stek i cirka 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før dekorering.

Karamellglasur: 

Smelt margarin. Rør inn kararmellsaus og tilsett litt og litt av melisen mens du rører. Ha i melis til du får en fast og smørbar konsistens.

Fordel glasuren over kakene, og topp det hele med sjokoladestrøssel.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *