Rabarbrakake

En nydelig og saftig kake med smak av sommer.

Denne smaker eplekake, bare bedre! var kollegaene mine sin unisone reaksjon etter at jeg hadde med denne kaken på jobb. Og det er kanskje ikke så rart – oppskriften er veldig lik den tradisjonelle norske eplekaken. Men rabarbra er jo mye bedre! Saftig, syrlig og friskt – dette er bra greier!

I kakebunnen bruker vi kikertmel som bindemiddel og soyayoghurt for å gjøre kaken ekstra saftig. Dette er en kombinasjon som fungerer utrolig bra i bakst uten egg, det eneste minuset er at røren får en liten bismak FØR den stekes. Kikertmel er nemlig ikke noe godt før det varmebehandles, men det blir veldig bra etter en liten stund i ovnen

Server vegansk rabarbrakake med litt vispet havrekrem eller soyais.

Ingredienser: 

  • 250 gram rabarbra
  • 0,5 desiliter sukker
  • 1 spiseskje maisstivelse

Kakebunn: 

  • 4,5 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter sukker
  • 2 spiseskjeer kikertmel
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje kanel 
  • 1 desiliter soyayoghurt
  • 3 skjeer rapsolje
  • 2 desiliter soyamelk

Smuldretopp: 

  • 2 desiliter hvetemel
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 3 spiseskjeer vegansk margarin
  • Eventuelt litt soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og mel en kakeform på 20-24 centimeter i diameter.

Rens rabarbraen. Skjær stilken i to på langs, og del deretter i biter som er cirka en centimeter tykke. Ha bitene over i en liten bolle, og rør inn sukker og maisstivelse.

Kakebunn: 

Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.

Hell tre fjerdedeler av røren over i kakeformen. Fordel rabarbraen i et lag over, før du sprer resten av røren over der igjen.

Smuldretopp: 

Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en liten bolle. Ha i margarinen og smuldre den inn med fingrene til deigen henge litt sammen (men fremdeles er smuldrete). Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.

Fordel smuldredeigen på toppen av kaken.

Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut. Er den tørr er kaken klar.

Avkjøl kaken en liten stund i formen.

rabarbrakake1

Server gjerne mens den fortsatt er lunken.

Rabarbrakake smaker kjempegodt med vispet havrekrem eller soyais.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *